Organizația Mondială a Sănătății va furniza informații avizate despre coronavirus către Wikipedia

4 luni in urmă 15


Organizația Mondială a Sănătății (OMS) cooperează cu Wikipedia pentru a oferi informații de încredere despre Covid, informează Agerpres, citând dpa. Astfel, editorii care actualizează permanent Wikipedia vor avea acces la infografice, videoclipuri și alte materiale OMS, în baza unui acord de licență gratuit.


Wikipedia este unul dintre cele mai vizitate siteuri din lume pentru informaţii despre sănătate, potrivit celor două organizaţii.


"Accesul echitabil la informaţii de încredere despre sănătate este esenţial pentru a ţine oamenii în siguranţă şi informaţi în timpul pandemiei de Covid", a declarat directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, într-un comunicat.


Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi editorii Wikipedia cooperează pentru a preveni răspândirea dezinformării legate de Covid, boala respiratorie cauzată de noul coronavirus.


Wikipedia oferă în prezent peste 5.200 de articole, în 175 de limbi, privind Covid. Enciclopedia este administrată de Fundaţia non-profit Wikimedia, cu sediul în San Francisco.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă