Organizația Mondială a Sănătății și-a spus părerea în cazul lui Novak Djokovic! Recomandările oferite de agenție

1 săptămână in urmă 20

  • Campionatul European de handbal: Germania - Belarus, vineri, 19:00, Digi Sport 2

  • Bundesliga: Borussia Dortmund - Freiburg, vineri, 21:30, Digi Sport 1

În Australia nu pot intra persoane nevaccinate, însă liderul mondial a făcut-o pe baza unei scutiri medicale care atestă că nu poate primi vaccinul deoarece ar suferi reacți adverse puternice. Viza i-a fost anulată la aeroport, însă un judecător a revocat ulterior decizia, iar acum totul este în mâinile lui Alex Hawke, ministrul pentru Imigrări, care are puterea să-i anuleze încă o dată viza și va lua o decizie în acest sens curând. 

Organizația Mondială a Sănătății și-a spus părerea despre situația lui Novak Djokovic

Până când Australia decide ce va face cu Djokovic, Organizația Mondială a Sănătății și-a exprimat părerea despre această situație, prin vocea celor doi directori Mike Ryan și Katherine O'Bryen. 

Aceștia au explicat că OMS recomandă vaccinarea obligatorie doar ca ultimă soluție. Mai mult, intrarea persoanelor în alte țări nu ar trebui să depindă de statutul lor de vaccinare, așa cum se întâmplă în prezent în Australia. 

Astfel, OMS i-a luat partea lui Djokovic, care riscă să fie expulzat din Australia deoarece nu este vaccinat.

"Privim vaccinarea obligatorie ca ultimă soluție, in cazul unei pandemii uriașe. Da, există circumstanțe în care vaccinarea obligatorie e susținută de OMS, dar, din nou, la bază se află principiul conform căruia cel mai bun mod prin care să convingi oamenii să se vaccineze este să îi informezi și educi, să ai un dialog cu ei și să înțelegi ce îi îngrijorează.

Cerem mereu ca vaccinarea obligatorie să fie clară, explicită, temporară. În același timp, vrem ca guvernele să le explice oamenilor de ce face aceste lucruri și să îi convingă de beneficiile vaccinului, decât să facă din vaccinarea obligatorie singura măsură", a transmis Mike Ryan, directorul executiv al programelor pentru urgențe OMS.

"Accesul gratis și complet către vaccinurile eficiente este o condiție necesară înainte ca vaccinarea să devină obligatorie și ăsta este un principiu de bază. Este un motiv și pentru care OMS nu cere, ci recomandă ca trecerea granițelor internaționale să nu depindă de statutul cuiva de vaccinare", a adăugat și Katherine O'Bryen, directoare în cadrul OMS, conform NZ Herald

Novak Djokovic, sfătuit să plece din Australia de Martina Navratilova

Toata situația care îl are în prim-plan pe Novak Djokovic este una exagerată, crede Martina Navratilova, fosta legendară tenismenă.

Aceasta e de părere că sportivul sârb ar fi trebuit să renunțe la participarea la Australian Open, dat fiind faptul că nu a dorit să facă un compromis și să se vaccineze.

"Vaccinul poate să fie ceva ce nu-ți convine. E în regulă. Totuși, se pare că majoritatea vrea să se vaccineze și consideră că asta te poate scăpa de boală. Tot globul e așa. Așa că trebuie să înțelegi. Pentru echipă, pentru binele tuturor!

Australia a fost țara cu cele mai dure restricții, iar Melbourne a fost cel mai mare oraș din lume aflat în lockdown. Vreau să vorbesc despre tenis, nu despre altceva. E o rușine. Cel mai bun lucru pe care ar putea să-l facă Djokovic ar fi să zică: "Au fost multe greșeli. Situația nu este corectă".

Nole e singurul jucător nevaccinat care ar participa la Australian Open din câte știu. Cred că toți ceilalți care nu au avut vaccin au fost trimiși acasă. Pentru Nole, ăsta ar fi lucrul corect, să plece și el acasă. Dar nu cred că va face asta pentru că vrea cel de-al 21-lea titlu de Grand Slam", a spus Martina Navratilova, conform Bandsports.

Etichete: novak djokovic , oms , organizatia mondială a sănătății

Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din

Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă