Organizatia Mondiala a Sanatatii: Numarul deceselor provocate de Covid-19 ar putea ajunge foarte curand la 100.000 pe saptamana

1 lună in urmă 31

Numarul deceselor care au drept cauza Covid-19 ar putea atinge "foarte curand" nivelul de 100.000 de saptamana, la nivel mondial, fata de cel de 93.000 raportat saptamana trecuta, a declarat, luni, expertul in urgente al Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS), Mike Ryan, transmite Reuters.

Intr-un raport epidemiologic prezentat luni in consiliul de administratie al OMS, acesta a adaugat ca in regiunea Americilor au avut loc aproximativ 47% din decesele actuale. In Europa, numarul cazurilor de infectare si de decese se stabilizeaza, dar la un nivel ridicat.

"In prezent, situatia noastra epidemiologica este dinamica si inegala, fiind complicata de variante (ale coronavirusului)", a mai spus Ryan.

Citeste si:

Statele Uniunii Europene au inceput sa discute despre eventualele certificate de vaccinare pentru cei care vor sa calatoreasca

Vlad Voiculescu, "moderat optimist" in privinta campaniei de vaccinare: "Principala limitare este numarul de vaccinuri, nu capacitatea noastra de vaccinare"


Citeste mai multe despre coronavirus Covid 19 decese

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă