Orele fata in fata se vor suspenda la intrarea in carantina, nu la depasirea valorii de sase la mia de locuitori. Examenele nationale s-ar putea reprograma

2 săptămâni in urmă 1

Ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu, a anuntat, marti, ca se va modifica ordinul comun cu MInisterul Sanatatii, astfel incat cursurile "fata in fata" sa nu se mai suspende la atingerea incidentei de la 6 mie, ci doar la intrarea in carantina. Exemanele nationale ar putea fi reprogramate.

"Vor merge la scoala pana la instituirea carantinei. Vor merge la scoala cu restrictiile deja cunoscute, in conformitate cu scenariul. Vom modifica ordinul de ministru cu sintagma: >", a anuntat, marti, ministrul Sorin Cimpeanu.

Ministrul a precizat ca se doreste ca examenele nationale sa se desfasoare cu prezenta fizica, la datele stabilite, pentru a asigura predictibilitatea.

"Avand in vedere agravarea sistuatiei epidemiologice, vom lua in considerare modificarea structurii anului scolar, in asa fel incat printr-o prelungire a vacantei de primavara sa reprogramam, daca va fi cazul, examenele nationale. Cert este ca ne dorim ca ele s fe organizate cu prezenta fizica pentru a asigura relevanta acestor examene nationale", a mai afirmat Sorin Cimpeanu.

Capitala a ajuns la o incidenta de 6,22 la mie. Judetele Timis si Ilfov au depasit si ele incidenta de 6 la mie.

CITESTE SI:FOTO VIDEO Cat de pustii sunt celebrele partii de schi din Alpi. Turistii au fost interzisi, in ciuda protestelor vehementePerformanta actorilor de la Bulandra: 6.000 de spectatori platitori la teatru online. Marius Manole: "Am umplut 20 de sali odata"Senatul a abrogat prevederea privind iesirea anticipata la pensie a magistratilor, la 45 de ani si dupa o vechime de 20 de aniRazboiul comercial dintre UE, SUA si Marea Britanie. Cum au pierdut europenii milioane de doze de vaccin anti-Covid-19Mesajul sfasietor al handbalistei Crina Pintea: "Si-au batut joc de noi pentru ca suntem mici. M-am saturat". Romanca a plans pe teren
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă