Ordin de evacuare în Noua Zeelandă. Este alertă de tsunami, după un cutremur de 7.8 pe scara Richter. Al treilea seism într-o zi

1 lună in urmă 3

Update: Un seism cu o magnitudiine de 7,8 a avut loc joi în largul insulelor Kermadec, relatează AFP, citând Institutul american de Geofizică (USGS) și au fost emise ordine de evacuare pentru localnicii care trăiesc în zonele de pe coasta de est a Insulei de Nord.

Cutremur cu magnitudinea de 6.9, în Noua Zeelandă. A fost emisă o alertă de tsunami

usgs.gov

Acesta a fost al treilea cutremur care a avut azi în Noua Zeelandă și a avut loc la scurt timp după ce un seism cu magnitudinea de 7,4 a lovit aceeași regiune.

Agenția Națională de gestionarea urgențelor din Noua Zeelandă a emis avertizare de tsunami, iar oamenii au fost sfătuiți să se ducă în zonele mai înalte.

Ştire iniţială: Un cutremur cu magnitudinea de 6.9 s-a produs pe coasta de est a Noii Zeelande. A fost emisă o alertă de tsunami

Seismul s-a produs la 158 de kilometri de Bay of Plenty în larg, la o adâncime de 10 km și la 177 km de orașul Gisborne. O alertă de tsunami a fost emisă pe o rază de 300 de km în jurul epicentrului, potrivit Pacific Tsunami Warning Center.

”Toți cei aflați în apropiere de coastă, care au simțit cutremurul, să plece imediat pe cel mai apropiat teren înalt sau cât de mult în interior pe uscat” este mesajul transmis de Agenția Națională pentru Situații de Urgență.

We have issued a TSUNAMI WARNING for New Zealand coastal areas following the magnitude 7.3 earthquake near EAST OF THE NORTH ISLAND NEW ZEALAND. There is a LAND and MARINE TSUNAMI THREAT. An EMA will be issued to areas under land and marine tsunami threat.

— National Emergency Management Agency (@NZcivildefence) March 4, 2021

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

cutremur noua zeelanda tsunami
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă