Orchestra și corul Filarmonicii de Stat Arad au cântat pentru UTA de ziua ei, tribuna I a arenei „Francisc Neuman” a luat numele lui Nicolae Dumitrescu | VIDEO

3 săptămâni in urmă 10

Aradul se îmbracă în „alb-roșu” la a 76-a aniversare a clubului UTA. Ehipa e acolo unde este locul, în elita fotbalului românesc și a început bine și turneul play-out, păstrând o distanță de siguranță de pozițiile cu probleme.

Surpriza (frumoasă) a zilei a venit de la orchestra și corul Filarmonicii de Stat Arad. Îmbrăcați în roșu și alb, artiștii au cântat pentru echipa emblemă a orașului și pentru suporterii ei, care nu mai departe de acum o săptămână au luat atitudine în conflictul dintre municipalitate și angajații Filarmonicii.

Vorbind despre bugetul instituției, Călin Bibarț a recunoscut că cel puțin o formație artistică este amenințată cu desființarea. Fiindcă și sportul e subfinanțat de când fostul viceprimar a devenit șeful urbei, ultrașii utiști au taxat la comun atitudinea lui Bibarț. ”Oraş adormit, îţi meriţi soarta… Ai un primar care îngroapă şi sportul şi arta”, a fost mesajul transmis pe un banner de fanii arădeni, afișat chiar în fața Filarmonicii Arad.

Imnul fanilor „Bătrânei Doamne” construit în jurul vechii glorii, Iosif Petschovschi, „De la Dunăre la Sena” și „La Mulți ani!” au fost intonate în sala de spectacole a Filarmonicii din orașul de pe Mureș.

„Gestul nostru muzical și fotbalistic, în același timp, are următoarea semnificație. Atât echipa de fotbal UTA, cât și Filarmonica de Stat Arad face parte din ceea ce numim suprastructura orașului Arad. Datorită faptului că trăim vremuri grele, întotdeauna suprastrucura este în pericol, este amenințată din punct de vedere financiar și nu numai. Suporterii echipei UTA au cântat și au scandat pentru ajutorul Filarmonicii Arad și noi acum întoarcem acest gest frumos și cântăm pentru echipa UTA, care astăzi își aniversează 76 ani de existență. În fond, ambele entități, atât UTA, cât și Filarmonica, au o tradiție îndelungată și ambele sunt emblematice pentru orașul Arad și am dori să-i rugăm pe arădeni să ne susțină în continuare, mulțumindu-le – totodată – pentru acest lucru”, a spus Cristian Neagu, dirijor de orchestră la Filarmonica de Stat Arad.

Mai jos, prin amabilitatea colegilor de la TV Arad, aveți și imaginile VIDEO cu momentul special de la Filarmonica Arad, dedicat UTA-ei:

A 76-a aniversare a Bătrânei Doamne, sub semnul figurii marcante a lui Nicolae Dumitrescu

În fiecare an, ziua de 18 aprilie e încercuită cu roșu în calendarul utist. E data la care, în anul 1945, baronul Francisc Neuman crea ceea ce avea să devină cea mai frumoasă poveste a Aradului.

Clubul UTA marchează aniversarea din acest an printr-un omagiu adus unui utist de al cărui nume se leagă absolut toate marile performanțe ale Bătrânei Doamne. Se împlinește, în 2021, exact un secol de când se năștea Nicolae Dumitrescu.

De patru ori a fost campion cu UTA ca fotbalist, iar ultimele două titluri le-a cucerit din postura de conducător al băncii tehnice. Tot el era antrenorul acelei generații formidabile care a semnat momentele Feyenoord și primăvara europeană din 1972.

Povestea vieții sale, reconstituită chiar din însemnările și fotografiile lui „Coco”, păstrate cu grijă de familia sa. Începând de duminică, 18 aprilie, la fan-shop-ul de la Arena Francisc Neuman, se poate cumpăra cartea ”Coco Dumitrescu, pentru totdeauna în inima Bătrânei

Doamne”, scrisă de Radu Romanescu. De luni e disponibilă și on-line, la www.1945.ro.
Totodată, clubul UTA anunță că începând de azi tribuna I a Arenei Francisc Neuman va purta numele lui Coco Dumitrescu.

The post Orchestra și corul Filarmonicii de Stat Arad au cântat pentru UTA de ziua ei, tribuna I a arenei „Francisc Neuman” a luat numele lui Nicolae Dumitrescu | VIDEO appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă