Orbgan, despre PSD: Dacă va boicota în continuare cvorumul BPR din Parlament se AMÂNĂ momentul în care se derulează procedurile legate de moţiune

1 lună in urmă 83

Ludovic Orban, președintele PNL / Inquam Photos/ George Calin Ludovic Orban, președintele PNL / Inquam Photos/ George Calin

Preşedintele Partidului Naţional Liberal, Ludovic Orban, a declarat, duminică, la Târgu Mureş, că dacă PSD va boicota în continuare întrunirea cvorumului Birourilor Permanente Reunite din Parlament, se va amâna momentul în care se derulează procedurile legate de moţiunea de cenzură.

DUMINICĂ, 05 SEPTEMBRIE 2021, 18:43

SURSĂ: Realitatea.NET

AUTOR: Dana Bărăgan

"PSD sigur că dacă va boicota în continuare cvorumul la Birourile Permanente Reunite se amână momentul în care se derulează procedurile legate de moţiune. Dar există un act de voinţă a unui număr de minim de 25% dintre deputaţi şi senatori, care au depus o moţiune de cenzură şi, de regulă, dacă ne uităm la procedurile parlamentare, procedurile s-au derulat conform Constituţiei şi conform regulamentului şedinţelor comune (...). Vom convoca o nouă şedinţă a BPR, sper să nu fim nevoiţi să ajungem la Curtea Constituţională a României. Nu cred că se poate genera un blocaj, adică să poată fi blocată o moţiune de cenzură care reprezintă actul de voinţă al unor parlamentari, fiindcă fiecare parlamentar are în spate cetăţenii pe care îi reprezintă prin votul care a fost acordat acestor parlamentari. Dar democraţia românească este plină de... se creează precedente", a spus Orban, citat de Agerpres.

În privinţa unor posibile alegeri anticipate, variantă agreată de PSD și AUR, liderul PNL a afirmat că "este posibil orice în momentul de faţă".

"Ceea ce îmi doresc eu e să depăşim cât mai repede această criză, să refacem coaliţia de guvernare, să ne punem serios pe punerea în practică a programului de guvernare", a precizat Orban.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă