Orban: Sufăr că Virgil Popescu nu are în continuare Ministerul Economiei

2 săptămâni in urmă 16


Președintele PNL Ludovic Orban a declarat sâmbătă, într-o conferință de presă, că „România are o oportunitate de dezvoltare extraordinară” și în acest context regretă că Virgil Popescu, actual ministru al Energiei, nu mai conduce ministerul Economiei.


„Virgil Popescu a fost unul dintre cei mai apropiaţi colaboratori în guvernul pe care l-am condus. Aici chiar aş spune câteva cuvinte: sufăr pentru faptul că nu are în continuare Ministerul Economiei pentru că realitatea este că, în următorii ani, cum se zice, all it's about economics, este vorba despre economie”, a spus Ludovic Orban în conferința de presă susținută la Prefectura Mehedinți, conform news.ro.


Fostul premier a explicat că este nevoie ca toate programele de sprijin pentru mediul de afaceri începute în mandatul său „să se operaţionalizeze, să se implementeze cu viteză maximă”.


„România are o oportunitate de dezvoltare extraordinară, care este provenită din foarte mulţi factori, dar şi din faptul că va beneficia de finanţări cum nu a mai beneficiat de-a lungul istoriei moderne. Pentru noi este foarte important ca toate programele de dezvoltare economică, toate programele de susţinere a mediului de afaceri să se operaţionalizeze, să se implementeze cu viteză maximă”, a mai spus Orban.


La finalul anului trecut, din ministerul condus pe atunci de Virgil Popescu s-au desprins două ministere: cel al Energiei, condus acum de el, și cel al Economiei și Turismului, condus de Claudiu Năsui.


În februarie, Virgil Popescu a vorbit despre o lipsă de coordonare între ministerul său și cel condus acum de Claudiu Năsui. „În general, anunță public și după aia vorbim”, a susținut Popescu.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă