Orban s-a gândit la demisie după ce a văzut rezultatele alegerilor: ”E o decizie personală”

2 luni in urmă 1

Președintele PNL, Ludovic Orban, spune că a decizia de a demisiona a fost una personală, la care s-a gândit când a văzut rezultatele votului de la alegerile parlamentare.

„Demisia se dă din decizie personală. E o decizie personală pe care am luat-o eu”, spune Ludovic Orban, întrebat dacă președintele Klaus Iohannis i-a cerut să demisioneze de la Guvern.

El afirmă că nu a fost vorba despre „susținere sau nesusținere” din partea șefului statului.

Întrebat dacă se gândise la varianta demisiei înainte de a se întâlni, luni, cu Klaus Iohannis, Orban a răspuns: „Cu siguranță. Când am văzut rezultatele votului”.

Liderul PNL a declarat totodată că se poate forma o majoritate în Parlament fără PSD cu USR-PLUS și UDMR, estimând că partidul său va avea 41 de senatori şi 95 de deputaţi în noul legislativ.

"Suntem partidul care avem cel mai mare număr de mandate. Când vom lua o decizie, am evaluat mai multe variante posibile, vom evalua decizia și cu Iohannis vom analiza această propunere. În aceste condiții mi-am depus mandatul și nu am exprimat intenția de a mai fi premier. PNL are nevoie de unitate, de stabilitate, de coerență în acțiune, ne concentrăm pe ceea ce e important pentru România", a declarat Ludovic Orban.

Întrebat dacă guvernarea va fi asemănătoare ca cea din perioada CDR, fostul premier s-a declarat convins că după negocieri se va ajunge la o formulă stabilă de guvern.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă