Orban rupe tăcerea: ADEVĂRUL despre excluderea sa din PNL. Ce NU își dorește Florin Cîțu să se întâmple

2 săptămâni in urmă 21

MIERCURI, 10 NOIEMBRIE 2021, 19:44

SURSĂ: Realitatea.NET AUTOR: Dana Bărăgan

„Ei își doresc să scape de mine, că le stau că un cui în talpă.

PNL e acolo unde ce care sunt au în inimă și în suflet ce este Partidul Național Liberal. Dacă sigla PNL rămâne în mâna acestor impostori care fac tot ce e posibil că să distrugă acest brand, se va alege praful de PNL. Și e necesară astăzi o nouă construcție de centru-dreapta. 

În momentul în care PNL și PSD au bătut palmă nu mai au oamenii reprezentanți”, a mai spus Orban.

Întrebat dacă va pleca din PNL, Orban a răspuns că „este aproape sigur. Părerea mea e că Florin Cîțu nu își dorește că aceste negocieri să reușească. Un astfel de guvern e  în beneficiul numai al celorcare așteaptă resursele de la stat, de la buget, Cetateanunl nu poate să căștige, a votat pentru autorstrăzi, cetățeanul care a votat cu PSD, a votat pentru salarii. 

La finalul ședinței BPN am dat declarațîi, spre deosebire de colegii mei. Și în timpul negocierilor eu am fost cel mai deschis premier către mass-media. Am făcut aproape tot timpul conferință de preș. Orice jurnalist care a dorit să vorbim, am vorbit.

Deci am dat declarațîi și au fost supărați că le-am stricat ploile, această prostituție politică. 

Au trimis la ora 23.26 convocarea Biroului Executiv că vor decide A fost o decizie probabil a lui Bode, Gorghiu, că vineri să mă dea afară. 

Că să dai afară un fost președinte al partidului nu mă dai în BEx-îl echpei demolatoare, ci în Consiliu.

Sincer, o să mă duc la ședința BEx, că să le mai cer sistarea oricăror discuțîi cu PSD, dar, dacă bat palmă, nu mai am ce caută.Timp de 31 de ani am fost ... ”, a mai spus fostul președinte PNL.

Orban a dezvăluit însă și ce va face dacă nu se face alianța cu PSD: rămâne în PNL: „Există această posibilitate.

Cred că se va face, e proiectul lui Iohannis. Dacă s-ar face azi referndum în PNL dacă vor guvern cu PSD, 85% ar răspunde că nu. La nivel de vârf de filiale, care și-au călcat mandatul, pentru că dacă și -ar fi respectat mandatul nu ar fi votat și ar fi continuat pentru refacerea coaliției cu USR.

A fost comandă de la Cotroceni. Cîțu nu-și dorește. Nu ne unește nimic,. Eu doresc soluționarea crizei politice, face rău României. A fost provocată artificial: Demiterea ministrului Justiției, în plin val 4 al pandemiei”, a declarat Orban.

„Un alt episod în 2008, la alegerile pentru Primăria Capitalei

Conducerea PNL a decis să îl sprijjne pe Oprescu, nu pe Blaga. Ei mi-au zis să îl sprijin, eu nu. Eu nu dau mesaj de sprijin pentru un candidat al Stângii.

Am făcut mai mult opoziție în perioada USL. Am fost unde candidau liberali. Antonescu a certu președintilro de filiale să nu mă mai cheme în campanie, pentru că îi făceam tăiței pe pesediști”, a mai spus Orban.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă