Orban: Listele de miniştri le vom stabili după finalizarea negocierilor

2 luni in urmă 28

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat duminică, înainte de începerea unei noi runde de negocieri cu USR PLUS şi UDMR, că liberalii își vor desemna miniștrii din gyvernul Cîțu după terminarea negocierilor pe programul de guvernare.

Întrebat dacă este posibil ca noul Guvern să fie votat şi să depună jurământul săptămâna viitoare, el a spus: „Cred că dacă există bunăvoinţă prevederile regulamentare permit, dar să vedem cum se va aşeza Parlamentul. În ceea ce ne priveşte, ne vom face temele, vom munci până vom avea gata programul de guvernare, lista Guvernului şi toate celelalte, protocolul de coaliţie şi celelalte elemente de negociere. (…) Listele de miniştri le vom stabili după finalizarea negocierilor”, potrivit Agerpres.

Șeful PNL a spus că în acest moment este prioritară constituirea Camerelor Parlamentului, astfel încât să se poată demara consultările de la Cotroceni în vederea alcătuirii noului Guvern. „Acum prioritară este constituirea Camerelor, astfel încât să se poată demara consultările de la Cotroceni declanşate de preşedintele României”, a afirmat Orban.

Liderii PNL, USR PLUS și UDMR s-au reunit duminică dimineață la Vila Lac din București pentru o nouă rundă de discuții privind programul de guvernare. (Foto: Florin Citu si Ludovic Orban / InquamPhotos Octav Ganea)

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă