Orban: Este catastrofală negocierea / Fără Ministrul Finanţelor şi Secretarul General al Guvernului, un premier nu este cu adevărat premier / Toate structurile din subordinea SGG vor fi sub comandă pesedistă

2 săptămâni in urmă 26

Fostul preşedinte al PNL Ludovic Orban a declarat, duminică, la Realitatea Plus, că în cazul PNL este ”catastrofal” rezultatul negocierilor pentru formarea noului Guvern, subliniind că premierul nu este cu adevărat premier fără Ministerul Finanţelor şi fără Secretariatul General al Guvernului, portofolii care vor reveni PSD-ului în noua configuraţie guvernamentală.

Ludovic Orban a afirmat că, în 2020, când el a negociat cu USR formarea Guvernului, cei de la USR au cerut paritate. ”Am încheiat negocierile cu 9 ministere pentru PNL şi 6 ministere pentru USR-PLUS”, a spus Orban, amintind de pretențiile impuse și de preşedintele Klaus Iohannis privind menținerea anumitor ministere pentru PNL.

Despre negocieriel actualei conduceri a PNL, în frunte cu premierul propus de liberali, Nicolae Ciucă, Orban a arătat că ”un premier este premier atunci când are doi piloni de bază, ministrul de Finanţe şi Secretarul general al Guvernului. Orban a mai spus că Ministerul Finanţelor este cel care coordondează toate cheltuielile publice şi implementează politica bugetară, ministerul cheie în arthitectura guvernamentală, care dă viză de control pe toate cheltuilelile, care avizează actele normative care ţin de alocările de bani, inclusiv pentru autorităţile locale.

”Fără Ministrul de Finanţe şi secretarul general, un premier nu este cu adevărat premier, vă spun din experienţă. De aceea, am decis să ne batem pentru Ministerul de Finanţe şi nu pentru Ministerul Justiţiei”, a arătat fostul lider PNL. Orban s-a referit şi la negocierile din ultimele zile. ”Este catastrofală negocierea, vă spun din capul locul, pentru că premierul nu este premier, el va fi la mâna PSD şi în ceea ce priveşte funcţionarea Secretariarului General, care este cel care controlează tot circuitul de avizare, are în subordine Transelectrica, Transgaz, Agentia de Rezerve ale statului. Toate structurile vor fi sub comandă pesedistă”, a afirmat Orban, citat de news.ro

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă