Orban, după scandalul de la alegerile PNL Timișoara: „Îmi rezerv dreptul de a anula alegerile”

2 luni in urmă 37

Ludovic Orban a transmis, sâmbătă, pe Facebook, după scandalul de la conferința municipală pentru alegerea noului președinte PNL Timișoara care s-a soldat cu țipete, înjurături și îmbrânceli, că îi va sancţiona pe cei vinovaţi şi va anula alegerile din această filială.

„Condamn public încălcările grosolane ale democrației interne săvârșite la PNL Timișoara de Alin Nica, Dănuț Groza, Alina Gorghiu și Bogdan Ghelbere”, a scris președintele PNL pe Facebook.

Orban scrie că le-a transmis înainte de conferința pentru alegerea conducerii organizației o adresă prin care le-am solicitat să respecte întocmai prevederile Statutului Partidului Național Liberal.

„Totodată, le-am comunicat situația oficială a membrilor PNL la 31 decembrie 2020 și i-am avertizat că orice îngrădire a dreptului de vot a membrilor partidului poate conduce la sancțiuni îndreptate împotriva celor care au împiedicat membrii în drept ai PNL să-și exprime opțiunea, precum și la anularea alegerilor grav viciate prin aceste demersuri”, a mai punctat Orban.

În calitate de președinte al Partidului Național Liberal, având obligația statutară de a veghea la respectarea Statutului partidului și de a garanta aplicarea acestuia, îmi rezerv dreptul de a acționa în conformitate cu prevederile statutare pentru sancționarea celor vinovați, precum și pentru anularea alegerilor de la Timișoara, desfășurate cu încălcarea normelor impuse de Statutul PNL și de deciziile organismelor de conducere ale PNL.

Ludovic Orban:

Un nou scandal s-a iscat sâmbătă în cadrul unei noi încercări de a alege noul președinte pentru conducerea PNL Timiș. Aceasta este a doua tentativă de organizare a alegerilor, după ce și la precedenta încercarea de organizare a votului, din 3 iulie, s-a lăsat cu huiduieli, poliție și suspendarea votului.

După conferință cu scandal de astăzi, liberalii din Timișoara și-au ales noul președinte: pe Cosmin Tabără, viceprimarul Timișoarei, care a obținut 238 de voturi, dublu față de contracandidatul lui Claudiu Chira, care a primit doar 119 voturi. 15 voturi au fost anulate.

Susținătorul lui Chira, cel care voia inițial să ajungă lider al filialei locale, dar nu a mai fost lăsat să candideze, Raul Ambruș, a anunțat deja că va contesta alegerile.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă