Orban anunță o posibilă lege care să reglementeze lobby-ul. Despre pensii: să fie mărite cu rata inflației și cu jumătate din creșterea salariului mediu brut

1 lună in urmă 23

Ludovic Orban, președintele PNL și al Camerei Deputaților, a anunțat astăzi la finalul unei întâlniri cu președintele Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România, Florin Jianu, că mediul de afaceri vrea o lege a lobby-ului și va discuta subiectul în coaliția de guvernare.

”Mediul de afaceri susține legea lobby-ului. Am discutat concret, va trebui discutat în coaliție și există susținere pentru un asemenea proiect de lege”, a spus Orban.

El a vorbit și despre buget, arătând că întârzierea vine din cauza negocierilor din coaliție: ”din ce știu eu nu există nici o creștere de taxe și impozite. Nu e o întârziere, guvernul a spus că îl va finaliza până la începutul sesiunii parlamentare. E un guvern nou, de coaliție, întotdeauna discuțiile sunt mai complexe când e vorba de o coaliție (…) Construcția bugetară e afectată de țintele de deficit bugetar, necesitatea de a asigura cofinațarea proiectelor din fonduri UE. Necesită negocieri mult mai complexe”.

Întrebat despre creșterea pensiilor, Orban a spus că susține majorarea acestora cu un procent care să ia în calcul rata inflației și creșterea salariului minim brut pe economie: ”Eu sunt adeptul indexării cu rata inflației și până la 50% din creșterea salariului mediu brut pe economie, ca să creștem puterea de cumpărare (…) Susțin recalcularea pensiilor cu obiectivul de a face dreptate pentru pensionari, să echivaleze pensiile pentru contributivitate similară. Trebuie realizată recalcularea, la condiții similare de vechime, contribuții să existe pensii similare”. (Sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea)

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă