Orban: Am luat decizia să-mi depun mandatul

2 luni in urmă 41

România are nevoie de un guvern responsabil, a declarat premierul Ludovic Orban. Acesta și-a anunțat demisia din funcție, luni seară. Ludovic Orban a devenit premier în octombrie 2019.

Am luat decizia azi să îmi depun mandatul de prim-ministru Decizia pe care am luat-o are un obiectiv foarte precis. Odată exprimată voința cetățenilor, trebuie demarate negocierile pentru un nou guvern România are nevoie de un guvern responsabil, care să reprezinte voința cetățenilor români, și decizia de astăzi vreau să arate un lucru foarte clar: nu mă cramponez de funcția de premier, negocierile care vor urma trebuie să ducă la un guvern format din partidele de centru dreapta, care vor cu adevărat să utilizeze resursele și oportunitățile pentru a crește calitatea vieții Îmi închei mandatul de premier după un an și o lună în care România s-a confruntat cu o perioadă extrem de dificilă, în care românii s-au confruntat cu o pandemie și o criză economică fără precedent Am încercat să îmi fac datoria față de România și plec cu conștiința datoriei împlinite Tot ce a fost omenește posibil am făcut. Am încercat să găsim toate răspunsurile potrivite. Pe 6 decembrie, românii au decis componența viitorului Parlament. Obiectivul meu e de a construi o majoritate parlamentară care să nu cuprindă PSD.

Decizia vine după alegerile parlamentare pierdute de PNL duminică și după întâlnirea extrem de scurtă a lui Orban cu președintele Iohannis de azi de la prânz. La întâlnire, președintele  klaus Iohannis i-ar fi reproșat premierului faptul că nu a gestionat bine pandemia, comunicarea pe pandemie, iar acestea s-ar fi văzut în scorul politic. Ca atare, președintele i-ar fi cerut demisia, transmite G4Media. Premier interimar ar putea fi Raluca Turcan, actual vicepremier.

Președintele Klaus Iohannis a avut o primă reacție după alegerile parlamentare de duminică. În cadrul unei declarații de presă de la Palatul Cotroceni, președintele a declarat că va convoca în doar câteva zile partidele politice la consultări pentru formarea unui nou guvern. Președintele spune că PSD va rămâne în afara deciziei politice și vorbește despre un guvern de centru-dreapta.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă