Orașul Sydney a fost izolat după apariția unui focar de COVID-19 de origine americană. Autoritățile nu au identificat „pacientul zero”

2 luni in urmă 27


Sydney este izolat de restul Australiei, pe măsură ce un focar de COVID-19 de pe plajele nordice ale orașului se răspândeşte în metropolă, informează dpa, citată de Agerpres.


În ultimele trei zile, au fost înregistrate 38 de cazuri de COVID-19 în zona plajelor din nordul oraşului Sydney.


Autoritățile australiene consideră că tulpina de virus găsită în Sydney îşi are originea în Statele Unite ale Amercii. Deocamdată, "pacientul zero" nu a fost identificat.


Zona de plaje din nordul oraşului Sydney a intrat, sâmbătă seara, într-o perioadă de carantină de patru zile. Premierul statului New South Wales, Gladys Berejiklian, a avertizat că restricţiile ar putea fi extinse în tot oraşul, dacă numărul infectărilor va creşte.


Ca urmare a acestei situaţii, a fost anulată cursa anuală de iahturi ce urma să fie organizată pe 26 decembrie între Sydney şi Hobart, pentru prima oară în ultimii 76 de ani.


De asemenea, câteva state australiene au decis, începând de duminică dimineața, să restricţioneze intrarea pe teritoriile lor pentru persoanele provenind din Sydney şi din statul New South Wales.


Foto: EPA


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă