Orasul Minneapolis va plati o suma uriasa pentru inchiderea unui proces intentat de familia lui George Floyd, care a murit in custodia politiei

1 lună in urmă 3

Orasul Minneapolis va plati 27 de milioane de dolari pentru inchiderea unui proces intentat de familia lui George Floyd, care a murit in custodia politiei. Cazul a dus la declansarea unor proteste la nivel national in Statele Unite din cauza injustitiei rasiale si a brutalitatii politiei, transmite Reuters.

Primarul Jacob Frey si alti oficiali alesi si membri ai familiei Floyd au participat vineri dupa-amiaza la o conferinta de presa pentru a vorbi despre acest acord, potrivit primariei.
Floyd, un afro-american in virsta de 46 de ani, a murit in luna mai a anului trecut, in timp ce politistul Derek Chauvin l-a presat cu genunchiul pe gat timp de aproape noua minute. Cererile de ajutor din partea lui Floyd au fost inregistrate video de un trecator, iar difuzarea imaginilor a dus la declansarea protestelor nationale.

Sora lui Floyd, Bridgett Floyd, a afirmat intr-un comunicat ca ea si familia ei sunt "multumiti ca aceasta parte a acestui drum tragic in cautarea dreptatii pentru fratele meu a fost rezolvata. In timp ce inimule noastre sunt zdrobite, avem consolarea ca chiar si in moarte George Flloyd a aratat lumii cum trebuie sa traiesti".

Procesul lui Chauvin, care a fost concediat din politie, a inceput in aceasta saptamana, la un tribunal districtual din comitatul Hennepin.

Tribunalul a stabilit un al treilea capat de acuzare impotriva lui Derek Chauvin, si anume de crima de gradul trei, in contextul in care fostul politist din Minneapolis a fost inculpat de crima de gradul doi, un capat de acuzare mai grav, in uciderea afro-americanului George Floyd la 25 mai 2020.
Citeste si:

Ghid complet pentru vaccinarea anti COVID-19 in etapa a III-a. Care sunt regulile, cum functioneaza lista de asteptare si ce sunt programarile estimativeDaniel Ghita, discurs agramat in Parlament: "Aceste fantome a trecutului ne urmareste si ne otraveste vietile si astazi"Cum a fost agresata in camera de hotel cantareata Laurette: "De ce crezi ca ai venit aici?" Marturii cutremuratoare ale artisteiInca un tronson din drumul expres Craiova-Pitesti a primit unda verde. Cati bani vor fi alocati pentru lotul de 31,7 kilometriFOTO Sahtior a fost distrusa pe "Olimpico", dar ea a plecat invingatoare. Cine e Olga, jurnalista care a dat "foc" Romei
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă