Oraşul din România în care un apartament cu 2 camere costă mai puţin de 50.000 de lei. Nu trebuie renovat, e un mare avantaj

5 zile in urmă 33

Suntem într-un an de criză, din mai toate punctele de vedere. Cu toate astea, sectorul rezidențial a avut creșteri importante. Prețurile la materiile prime au crescut extrem de mult în ultimi doi ani. Creșterea a venit ca urmare a efectelor economice generate de pandemie. La un asemenea scenariu te-ai aștepta ca piața imobiliară românească să aibă prețuri mult mai mari. Contrar așteptărilor, există, totuși, oraşul din România în care un apartament cu 2 camere costă mai puţin de 50.000 de lei.

Studiile de piață despre creșterea costurilor de construcție în 2022. Cea mai mare provocare a anului pentru companiile imobiliare

Anul 2022 este unul de criză pe toate planurile. Aparent neafectat, sectorul imobiliar, conform unor studii recente, a înregistrat creșteri la numărul de vânzări. Un studiu, realziat de cei de la Deloite, arată că sectoarele rezidențial și industrial rămân cele mai competitive în percepția dezvoltatorilor.

Studiul mai arată că s-a pus accent pe sectorul rezidențial cu chirie privată, care devine din ce în ce mai atractiv. Investitorii preferă, de asemenea, aceleași sectoare. Datele studiului arată o creștere de  peste 40% în zona de rezidențial și 36% în zona de industrial.

Conform datelor, în 2022, numărul dezvoltatorilor și investitorilor interesați de sectorul de retail a crescut. Acest apect este înregistat pentru prima dată de la izbucnirea pandemiei, depășind chiar și așteptările de dinaintea pandemiei pentru acest sector.

„Acest lucru ar putea sugera că investitorii și lanțurile de magazine și-au recăpătat încrederea. Piața este acum pregătită să absoarbă noi spații comerciale.

În schimb, studiul arată că nu există niciun apetit pentru investiții imobiliare în turism (hoteluri, alte unități de cazare sau facilități de agrement) în viitorul apropiat.

Interesul pentru sectorul de birouri este încă mult sub nivelurile anterioare pandemiei.”, se arată în studiul Deloite.

Investiții majore în ultimii 19 ani

Cu toate asta, și având în vedere scenariul actual, este greu de crezut că mai există orașe unde prețurile sunt, relativ, mici, în comparație cu restul țării. Recent scriam despre Suceava, ca fiind un oraș cu prețuri mici. Iată că a venit momentul să discutăm despre alt oraș.

Situat în vestul țării, Hunedoara este unul din cele mai mari orașe românești, care nu este reședință de județ, deși se află în județul cu același nume. L cel mai recent recensământ al populației, (datează din 2011), orașul avea o populație de aproximativ 60.525 de locuitori.

În ultimii ani, la fel ca și Clujul, Hunedoara a avut parte de o creștere economică importantă. Și aici au existat investiții majore, mai ales în parcul industrial de aici.

Demararea construcției acestuia, pe o suprafață de 193 de mii de metri pătrați, începea în 2003. De atunci și până astăzi economia locală s-a dezvoltat pe o scară progresivă. Astfel, Hunedoara a ajuns în 2022 unul din cele mai importante centre economico-sociale din zonă.

Hunedoara, oraşul din România în care un apartament cu 2 camere costă mai puţin de 50.000 de lei

Plecând de la aceste date, te-ai gândi că aici prețurile în sectorul imobiliar ar trebui să fie ceva mai ridicate. Dar, contrar așteptărilor, Hunedoara este oraşul din România în care un apartament cu 2 camere costă mai puţin de 50.000 de lei.

Într-unul din cartierele celebre din oraș, Vulcan, agențiile imobiliare anunță că se vând apartamente cu prețuri mici. De exemplu, un apartament cu 2 camere se vinde la un preț de 10.000 de euro.

Apartamentul în cauză, conform informațiilor, nu are nevoie de nicio îmbunătățire. Are toate dotările necesare, inclusiv sisteme de geamuri termopan.

O altă agenție locală vinde, de exemplu, în aceeași zonă, o vilă de 325 de metri pătrați pentru 144.000 de euro. Se mai vinde o altă vilă, de 110 metri pătrați, la un preț de 109.500 de euro.

Concluzia ar fi că, deși trendul este de creștere, nu toată piața imobiliară românească are prețuri mari. Deci, există zone, orașe, unde prețurile pot fi mult mai mici și accesibile.

The post Oraşul din România în care un apartament cu 2 camere costă mai puţin de 50.000 de lei. Nu trebuie renovat, e un mare avantaj appeared first on IMPACT.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă