Orașul din România în care apartamentele s-au scumpit cel mai mult. Timișoara, orașul cu cele mai mici creșteri de prețuri

3 săptămâni in urmă 39

Duminica, 02 Ianuarie 2022, ora 10:00

33 citiri

Orașul din România în care apartamentele s-au scumpit cel mai mult. Timișoara, orașul cu cele mai mici creșteri de prețuri

Piața imobiliară înregistrează creșteri semnificative. Anul trecut prețul apartamentelor la nivel național a crescut cu aproape 15 procente. Cele mai mari scumpiri s-au înregistrat în Brașov, iar la polul opus se află Timișoara. Dezvoltatorii imobiliari spun că aceste tendinte vor continua și în 2022, arată Digi 24.

Potrivit sursei citate, în cursul anului 2021, la nivel național, prețul metrului pătrat al unui apartament a crescut cu aproape 15 procente. Cele mai semnificative majorări în 2021 s-au înregistrat însă în Brașov. Aici, un metru pătrat este evaluat la 1.445 de euro, cu 214 euro mai mult față de aceeași perioadă a anului 2020.

La Cluj prețul pe metrul pătrat al apartamentelor a atins un maxim istoric. Cele mai scumpe locuințe sunt în zona centrală. Cine vrea să își ia o locuință în zonă plătește astăzi cu mai bine de 200 de euro mai mult pe metru pătrat față de aceași perioadă a anului 2020.

În Timișoara, prețul apartamentelor a crescut cu doar 6 procente față de aceași perioadă a anului 2020. Este orașul cu cele mai mici scumpiri înregistrate la nivel național. Cel mai bine vândute sunt cele din nord.

Dezvoltatorii pun aceste scumpiri pe seama creșterilor de preț la materialele de construcție, generate de o criză în acest domeniu.

„Pe tot parcursul anului 2021 am asistat la o creștere semnificativă pe segmentul nou, iar creșterea de pe segmentul nou a atras după sine toată piața. Apartamentele vechi s-au scumpit și ele, dar nu în același ritm ca apartamentele noi, pentru că cererea se îndreaptă spre segmentul nou”, a declarat Daniel Crainic, analist imobiliar, pentru Digi 24.

„Există o tendință de cumpărare în continuare, pentru că există o teamă pentru devalorizarea banilor pe care lumea îi are și atunci fiecare încearcă să cumpere cât mai ieftin, cât mai repede”, spune Vlad Vela, consultant al unui dezvoltator imobiliar.

Cei mai mulți români caută acum apartamente și case noi, așa că acest segment înregistrează și cea mai mare creștere de prețuri.

Dezvoltatorii sunt de părere că prețurile vor continua să crească. Estimările arată că la finalul anului 2022 apartamentele vor fi cu 25 la sută mai scumpe.

Citeste si:

 4,2 tone de alimente stricate, confiscate din restaurantele din Brașov și de pe Valea Prahovei

O cantitate de 4,2 tone de carne, produse din carne, legume și fructi a fost confiscată de Autoritatea Sanitar-Veterinară din restaurantele care funcționează în Brașov și pe Valea Prahovei....

Cazul escrocilor de la Cluj. Cum erau jefuiți proprietarii care le închiriau apartamentele

Un caz judecat în faza de apel la Curtea de Apel și trimis pentru rejudecare la Judecătoria Cluj-Napoca arată cât de ușor pot pica proprietarii de apartamente în plasa chiriașilor puși pe...

DigiSport.ro

TelekomSport.ro

ObservatorNews.ro

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă