Orașul din Germania care a amânat Târgul de Crăciun! Unde se întâmplă și de ce

2 săptămâni in urmă 17

 SHUTTERSTOCK Targul de Craciun din München FOTO: SHUTTERSTOCK

Târgul de Crăciun din München, care atrage peste două milioane de vizitatori, a fost anulat din cauza creşterii a infecţiilor cu Covid-19, a anunţat marţi primarul Dieter Reiter.

MARŢI, 16 NOIEMBRIE 2021, 21:20

SURSĂ: realitatea.net AUTOR: Alexandru Buzica

München este primul mare oraş german care ia o astfel de decizie anul acesta, în faţa virulenţei noului val epidemic care afectează Germania. Bavaria este unul dintre landurile cele mai afectate de pandemie, relatează AFP și Agerpres.

Pe de altă parte, oraşul Nürnberg, din nordul Bavariei, a decis să organizeze şi anul acesta faimosul său Târg de Crăciun, după cum au confirmat luni autorităţile, cu menţiunea că anul acesta manifestarea va acea loc în patru locaţii din oraş, pentru a se evita aglomerările.

Germania se confruntă cu o creştere a infecţiilor în special din cauza unei rate de vaccinare (67,6%) sub ţintele guvernamentale.

Bavaria, cu capitala la München, este afectată în mod deosebit de acest val pandemic, cu o rată de incidenţă pe şapte zile de peste 500 de cazuri la 100.000 de locuitori, în urma altor două landuri, Saxonia şi Turingia, şi mai puternic afectate.

Rata de incidenţă pe şapte zile a înregistrat marţi un nou record în Germania, de peste 312 de cazuri la 100.000 de locuitori, în timp ce numărul de noi infecţii cu Covid-19 a ajuns la 32.048 în 24 de ore, potrivit institutului Robert-Koch (RKI).

Târgul de Crăciun din München urma să se deschidă pe 22 noiembrie.

Toate Târgurile de Crăciun din Germania au fost anulate anul trecut din cauza pandemiei de coronavirus.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă