Orașul care se confruntă cu o criză acută de personal la serviciul permise de conducere. Oamenii aşteaptă chiar şi 3 luni să susţină proba practică a examenului

2 săptămâni in urmă 20

Luni, 03 Ianuarie 2022, ora 13:09

0 citiri

Orașul care se confruntă cu o criză acută de personal la serviciul permise de conducere. Oamenii aşteaptă chiar şi 3 luni să susţină proba practică a examenului

Autorităţile dintr-un mare județ din România se confruntă cu problema acută a lipsei de personal la Serviciul Permise de conducere.

Cei care termină şcolile de şoferi în acest judeţ sunt nevoiţi să aştepte câte trei luni pentru a susţine proba practică a examenului care le permite să devină şoferi.

Este vorba despre judeţul Argeş.

În condiţiile în care unii angajaţi sunt în concediu pe termen lung, iar alţii au cerut transferul la alte structuri, autorităţile au ajuns în situaţia de a aduce examinatori din judeţul Vâlcea.

"În acest moment sunt multe nemulţumiri pentru că sunt argeşeni care aşteaptă chiar şi 3 luni să susţină proba practică a examenului pentru permisul de conducere. Situaţia este neplăcută şi lucrurile nu pot rămâne aşa. Este nevoie de personal la SPCRPCIV Argeş. Trei angajaţi sunt în concediu de creştere şi îngrijire copil. Un angajat este în concediu medical, de mai multe luni. Patru examinatori s-au mutat din unitate în ultimele cinci luni. Sunt drepturile angajaţilor şi ele nu pot fi încălcate. Acum încercăm să venim cu soluţii", a transmis, luni, prefectul judeţului Argeş, Radu Perianu.

El a precizat că au fost organizate concursuri pentru două posturi de agent de poliţie, pe linia de examinare, şi un post de referent pe linia de înmatriculări, fiind aşteptată validarea rezultatelor.

Pentru a scurta timpul de aşteptare până la susţinerea probei practice, autorităţile din Argeş au detaşat un examinator din Vâlcea, iar o echipă de cinci examinatori, tot din judeţul vecin, Vâlcea, va veni în Argeş începând cu luna ianuarie. În plus, examinatorii din Argeş lucrează câte o sâmbătă în fiecare lună.

Prefectul a menţionat că situaţia este mult mai bună în ceea ce priveşte înmatriculările şi preschimbarea permiselor, unde programarea se face rapid, iar solicitanţii pot ridica plăcuţele de înmatriculare şi documentele în aceeaşi zi sau, cel târziu, în ziua următoare.

Judeţul Argeş s-a aflat, în urmă cu mai mulţi ani, în mijlocul unui imens scandal privind fraudarea examenelor pentru obţinerea permisului de conducere la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculari Vehicule, la vremea respectivă procurorii anticorupţie trimiţând în judecată aproape 30 de persoane, dintre care 22 în stare de arest preventiv.

Prefectul de atunci al judeţului Argeş a dispus suspendarea permisului de conducere al fostului primar al sectorului 4 al Capitalei, Cristian Popescu Piedone, care obţinuse documentul în judeţul respectiv.

Citeste si:

Înmatriculările de mașini noi în România au scăzut dramatic în 2021. Care a fost marca second hand cea mai căutată

Înmatriculările de autoturisme noi au înregistrat în România o scădere cu 4,1%, în 2021, comparativ cu rezultatele din anul anterior, arată datele Direcţiei Regim Permise de Conducere şi...

Accident grav pe un drum din județul Argeș. Victima ar fi soacra unui politician

O femeie a fost accidentată mortal, sâmbătă seară, în timp ce traversa DN 7. Nenorocirea s-a produs în localitatea Bascov, după lăsarea întunericului. Conform publicației epitesti.ro,...

DigiSport.ro

TelekomSport.ro

DigiSport.ro

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă