Orașele din România în care se câștigă cel mai bine. La cât ajung salariile

1 săptămână in urmă 10

Anul 2021 a fost unul foarte bun din punct de vedere financiar pentru români. Cu salarii mult mai mari faţă de anii anteriori. Bucureşti şi Cluj-Napoca sunt oraşele în care românii sunt remuneraţi cel mai bine.

Și în anul 2021, Bucureștenii au fost românii cu cel mai mare salariu mediu net, aproximativ 4600 de lei. Pe locul doi sunt angajații din județul Cluj, cu un salariu mediu de 4200 lei, diferența dintre primele două locuri micșorându-se extrem de mult anul trecut. 

Oraşele din România cu cele mai mici salarii

Podiumul românilor plătiți cel mai bine este completat de județul Timiș, unde în medie, un angajat caastiga 3800 lei. Au crescut prețurile anul trecut, dar trebuie să recunoaștem, au crescut și salariile. Față de 2019, Cel mai mult s-au mărit cele din județul Timiș, cu 23%, mai apoi cele din Cluj, cu 22% și cele din București, cu 16%. 

Dacă în cele 3 județe salariile nu sunt departe de cele din vestul europei, există și județe în care românii câștigă mai prost. În Telorman și Caraș Severin, salariul mediu este în jur de 2600 lei, iar în Maramureș, 2700 lei.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă