Ora Pământului 2021. Oameni din întreaga lume, îndemnați să stingă lumina timp de o oră

1 lună in urmă 2


Ora Pământului 2021 este organizată pe 27 martie, fiind cea mai mare manifestare de mediu din întreaga lume. În această seară, la ora locală 20:30, oamenii sunt îndemnați să stingă lumina, pentru a sensibiliza utilizatorii de energie electrică față de problema dioxidului de carbon emis în atmosferă la producerea energiei electrice.


În anul 2021, când lumea este marcată în continuare de pandemia COVID-19, oamenii care sunt îndemnați să participe la Ora Pământului în condiții de siguranță.


Pe lângă gestul de a stinge luminile în case, instituții, locuri publice, oamenii sunt invitați să crească gradul de conștientizare a problemelor cu care se confruntă planeta, distribuind un clip pe rețelele de socializare.


<iframe src="https://www.facebook.com/plugins/video.php?height=314&href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fearthhour%2Fvideos%2F807820863141043%2F&show_text=true&width=560" width="560" height="429" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowfullscreen="true" allow="autoplay; clipboard-write; encrypted-media; picture-in-picture; web-share" allowFullScreen="true"></iframe>


Anul trecut, evenimentul a fost marcat din izolare, din cauza restricțiilor strice impuse pentru a combate răspândirea coronavirusului.


Când se sting luminile de Ora Pământului


Evenimentul Earth Our este organizat anul acesta pe 27 martie, în ultima sâmbătă a lunii. La ora locală 20:30, oamenii din întreaga lume sunt îndemnați să stingă luminile, cu scopul de a atrage atenția asupra efectelor schimbărilor climatice care afectează planeta.


În România, mai multe orașe au anunțat organizarea unor evenimente pentru Ora Pământului 2021, în intervalul 20:30 - 21:30.


În noaptea de 27 spre 28 martie, se trece la ora de vară 2021

Cum marchezi Ora Pământului în siguranță, acasă


Site-ul oficial al evenimentului Earth Hour propune câteva idei pentru a marca Ora Pământului în condiții de siguranță, în contextul pandemiei de coronavirus. Iată, așadar, ce poți face în intervalul 20:30 - 21:30


Stinge luminile din casăIa cina pe întuneric, la lumina lumânărilorCitește o carte sau joacă un joc de societate la lumina lumânărilorFolosește-ți vocea și trimite un mesaj liderilor lumii pentru a le atrage atenția asupra problemelor care afectează planetaFă o sesiune foto nocturnă Cântă, dansea, fă yoga pe întuneric

Ce este Ora Pământului - Earth Hour. Cum a luat naștere fenomenul


Ora Pământului (Earth Hour) reprezintă un eveniment internațional, organizat în ultima sâmbătă a lunii martie a fiecărui an, care are ca scop sensibilizarea utilizatorilor de energie electrică față de problema dioxidului de carbon emis în atmosferă la producerea energiei electrice. 


Ora Pământului constă în stingerea luminii și oprirea aparatelor electrocasnice neesențiale timp de o oră, în mod voluntar, atât de către consumatorii individuali, cât și de către instituții și unități economice. Acest eveniment este promovat de World Wide Fund for Nature Australia (WWF), un grup internațional de lobby pentru mediu și cotidianul australian Sydney Morning Herald.


Prima Oră a Pământului a avut loc la Sydney, cel mai mare oraș din Australia, între orele 19:30 și 20:30 la 21 martie 2007. Prin Ora Pământului 2007 se estimează că electricitatea consumată în Sydney a scăzut între 2,1% și 10,2% în aceea oră și că au participat 2,2 milioane de oameni. Al doilea eveniment Earth Hour a avut loc la 29 martie 2008, între orele 20:00 și 21:00 (ora locală), în Sydney și în multe orașe importante ale lumii. 


În România, primul eveniment Ora Pământului a avut loc în anul 2009, în numai 9 orașe În timp, fenomenul a fost marcat în întreaga țară, fiind implicate inclusiv mari instituții, precum Palatul Cotroceni sau Palatul Parlamentului, care au stins luminile clădirile timp de o oră.


Din 2011, Earth Hour a intrat în etapa Mai mult decât o oră pentru planetă (Beyond the Hour), în care oamenii de pretutindeni sunt îndemnați de fiecare dată nu numai să stingă lumina, ci să se angajeze în acţiuni de mediu în fiecare zi.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă