ORA 15:00 | Ședință pe tema redeschiderii școlilor la Palatul Cotroceni. Klaus Iohannis, întâlnire cu Florin Cîțu, Sorin Cîmpeanu și Vlad Voiculescu

2 luni in urmă 2


Președintele Klaus Iohannis se întâlnește, marți, cu premierul Florin Cîțu, cu ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, și cu ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, pentru a discuta despre redeschiderea școlilor în data de 8 februarie. La discuții participă și medicii Raed Arafat și Adriana Pistol, informează Administrația Prezidențială.


Ședința va începe la ora 15:00 și va avea loc la Palatul Cotroceni


„Președintele României, domnul Klaus Iohannis, va avea marți, 2 februarie a.c., ora 15:00, la Palatul Cotroceni, o ședință de lucru la care vor participa Prim-ministrul României, Florin Cîțu, ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, și Directorul Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică, dr. Adriana Pistol”, transmite Administrația Prezidențială.


Premierul Florin Cîţu a anunțat luni că împreună cu preşedintele Klaus Iohannis va fi luată decizia cu privire la modul de desfăşurare a cursurilor şcolare începând din data de 8 februarie, adică după vacanţa intersemestrială.


Tot luni ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a precizat că elevii care îşi vor relua fizic cursurile vor primi măşti de protecţie, existând un stoc de peste 37 de milioane de măşti doar în învăţământul preuniversitar. Ministrul a explicat că învăţământul hibrid, atât online, cât și fizic, se va păstra acolo unde există profesori şi elevi care au indicaţie medicală pentru a continua cursurile de acasă.


Încă de la mijlocul lunii ianuarie, preşedintele Klaus Iohannis anunţa că, din 8 februarie, școlile ar putea să se redeschidă, dar o decizie finală va fi luată pe 2 februarie.


Cele trei scenarii pentru redeschiderea școlilor


Potrivit ordinului comun al ministrului Educației și al ministrului Sănătății nr. 5.487/1.494/01.09.2020, criteriul epidemiologic în baza căruia unitățile/instituțiile de învățământ stabilesc unul dintre cele trei scenarii de funcționare este rata incidenței cumulate, respectiv numărul total de cazuri noi din ultimele 14 zile raportat la 1.000 de locuitori.


scenariul verde – incidența sub 1 la mia de locuitori
scenariul galben – incidența de sub 3 la mia de locuitori
scenariul roșu – incidența de peste 3 la mia de locuitori carantină – incidența de peste 6 la mia de locuitori

<strong>Atunci când se ajunge la rata de infectare peste 6 la mie, localitatea se carantinează, școlile de închid și se merge în online.</strong>


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă