Opt deținuți au sunat o bătrână din București, i-au zis că sunt călugări și au convins-o să le dea 132.000 de euro

2 săptămâni in urmă 30

Opt pușcăriași și trei complici aflați în libertate au reușit să păcălească o bătrână și să-i ia mai bine de o sută de mii de euro, după ce au aflat că aceasta vânduse o casă, în București, scrie Antena 3.

Cei opt, încarcerați la Iași, au convins-o pe femeie că au nevoie de bani ca să facă numai fapte bune: să ridice o casă pentru copii nevoiași și un azil pentru bătrâni. Timp de o lună, cei opt deținuți au sunat-o continuu pe bătrână și i-au cerut în mod repetat diferite sume de bani.

„Joi, 11 februarie a.c., poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3, au pus în aplicare trei mandate de percheziţie, într-un dosar privind săvârşirea infracţiunii de înşelăciune, după ce mai mulţi bărbaţi ar fi indus în eroare şi determinat o femeie în vârstă de 77 de ani să le remită suma totală de 132.000 de euro.

Din datele şi probele administrate în cauză începând cu 2 februarie, până în prezent, de către poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale – Poliţia Sectorului 3, a rezultat presupunerea rezonabilă că mai mulţi tineri ar avea preocupări de natură infracţională, aceştia contactând telefonic, în repetate rânduri, o femeie de 77 de ani, pe care au determinat-o să le remită suma de 132.000 de euro, sub pretextul că ar fi călugări ai unei mânăstiri din judeţul Suceava şi strâng donaţii pentru construirea unei case pentru copii nevoiaşi şi a unui azil pentru persoane vârstnice.

În urma investigaţiilor desfăşurate a rezultat că bănuiţii, încarceraţi într-un penitenciar din judeţul Iaşi, în perioada 1 ianuarie – 2 februarie a.c. au determinat victima să le vireze în diferite conturi bancare şi în repetate rânduri suma totală de bani menţionată, însă anumite sume de bani au fost înmânate şi unui tânăr necunoscut care s-a prezentat la uşa apartamentului persoanei vătămate.

Astfel, au fost puse în aplicare trei mandate de percheziţie domiciliară, în municipiul Bucureşti şi pe raza judeţelor Suceava şi Brăila, în urma cărora au fost depistaţi trei tineri, bănuiţi că au intermediat plasarea sumelor de bani, aceştia fiind conduşi pentru audieri la sediul subunităţii.

Totodată, a fost recuperată suma de 14.ooo de euro, fiind dispusă şi măsura sechestrului asigurător pentru suma de 38.000 de euro aflată în contul unuia dintre tinerii în cauză.”, e comunicatul Poliției Române.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă