Opinie Vlad Măcicășan | Cristea, cu permisul lui Coman, prin antrenorat

1 lună in urmă 1

Care este diferența dintre povestea lui Florinel Coman și povestea lui Andrei Cristea? Dacă scoatem din ecuație potențialele urmări ale faptelor, indiscutabil mai grave în cazul jucătorului de la FCSB, datele sunt cam aceleași.

Niciunul n-a dat măcar doi bani pe dovada că a făcut lucrurile corect și amândoi au fost susținuți în demersul lor de oamenii de lângă ei, care trebuiau să aibă mai multă luciditate.

Niciunul n-a înțeles că ideea nu este să ai un act în mână și că o diplomă este doar o consecință a cunoștințelor acumulate, o dovadă care atestă faptul că lucrurile s-au făcut corect.

Cum să te miri că Florinel Coman a apelat la „băieții deștepți„ când a avut nevoie de permis de conducere? De ce să meargă la școala de șofer, când el vine dintr-o lume în care prea puțini au calificare pentru ceea ce fac? O lume în care antrenorii cu licență sunt umiliți precum jucătorii schimbați în 30 de secunde. Unii tehnicieni au ajuns doar simpli purtători de licență.

Experiență lor, ceea ce au învățat, rezultatele pe care le-au avut sunt nimic. Nimic nu mai contează. Pentru că „mintea luminată” s-a ridicat din rândul jucătorilor și nu mai are nevoie de vreo dovadă să arate că spiritul unui nou Guardiola s-a născut în el, în apropierea ceasului retragerii din cariera de jucător. Le știe pe toate. Lasă ghetele, își ia ochelari, o geacă groasă și începe să țipe. Țipă la ai săi, țipă la arbitru, înjură, jignește, iar conducătorul care l-a pus privește mândru din loja mereu mai încălzită decât gazonul.

Poate dacă tânărul viitor Mourinho ar fi trecut pe la niște cursuri de antrenori ar fi avut o altfel de discuție cu arbitrul, ori cu presa. Poate mai mult respect sau o altă ținută… Sunt cursuri și pentru asta la școala de antrenori. Dar cine să le facă?

Iar când lucrurile se fac greșit, se termină urât. S-a încheiat cu o seară în care Andrei Cristea a fost acuzat de un limbaj ce pare mai grav decât orice urmă de rasism, la adresa arbitrului Petrescu. Și ce frumoasă a fost seara în care Andrei Cristea a eliminat Valencia. Atunci era mai mult noroi, dar oamenii din fotbal erau mai „curați”.

The post Opinie Vlad Măcicășan | Cristea, cu permisul lui Coman, prin antrenorat appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă