Operațiunile de eliberare a canalului Suez: Nava blocată a fost mutată

2 săptămâni in urmă 1

Canalul Suez, pe unde tranzitează circa 12% din comerţul global de bunuri, va fi eliberat, după ce nava-container de 400 de metri, care a eșuat marți, 23 martie, a fost repusă pe linia de plutire luni, 29 martie, a informat BBC.

Nava Ever Given venea din China și se îndrepta spre Rotterdam, Olanda. De marți, 23 martie, de când nava a eșuat, sunt făcute eforturi uriașe pentru ca traficul să fie reluat, în contextul în care prelungirea situației are efecte majore asupra comerțului global.

Au fost aduse nave de dragare, excavatoare și buldozere pentru a înlătura bancurile de nisip, astfel încât cargoul să poată fi repus pe linia de plutire, potrivit BBC.

Sâmbătă, aproximativ 20.000 de tone de nisip au fost dragate, iar 14 remorchere au tras și au împins cargoul, reușind să-l miște cu 30 de grade în două direcții.

Generalul egiptean Osama Rabie, președintele Autorității Canalului Suez, a declarat, sâmbătă, că apa a început să curgă sub vas. „Ne așteptăm ca, în orice moment, nava să alunece şi să se deplaseze”, spunea el, într-o conferință de presă.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă