Operațiune dramatică de salvare pentru văcuța Osana, care căzuse într-o groapă de gunoi adâncă de patru metri

1 lună in urmă 17


Pompierii de la Detaşamentul din Oberhallau, Elveția, au fost chemaţi de localnici, după ce vacuța Osana, de doi ani, a căzut într-o groapă de gunoi, de unde nu mai mai putut ieşi. După o operațiune dificilă, la care au participat și voluntari și a care a durat mai bine de o oră, animalul a fost salvat, a scris Blick.


Voluntarii au înotat în canalul plin de bălegar rece ca gheața pentru o prinde pe văcuță în chingi, astfel încât animalul să poate fi tras la suprafață de echipa de pompieri.


”Groapa avea patru metri adâncime”, a explicat veterinarul voluntar Ruedi König, 42 de ani. Alături de el a intervenit colega sa, Irene Weiersmüller, 28 de ani.


După operațiunea complicată, Osana a fost ridicată la sol. A fost curățată cu un furtun și uscată cu paie și mulsă imediat.


”Se descurcă atât de bine, trebuie doar să o supravegheați puțin”, a mai spus König.


”Va mai dura câteva zile până când mirosul de gunoi de grajd îmi va ieșit din păr, dar sunt fericit că am salvat bietul animal”, a afirmat salvatorul.


Serviciul de Salvare a Animalelor din Elveția a fost chemat la 81 de operațiuni de salvare, iar cele mai multe dintre intervenții s-au încheiat cu succes.


Susy Utzinger conduce o fundație care lucrează cu Serviciul de Salvare și suportă cheltuielile intervențiilor. Fermierii nu sunt asigurați în cazul bovinelor. ”Întrebarea se pune adesea când vine vorba de animale de la fermă este dacă merită efortul. Merită, credeți-mă! Orice suflet are dreptul la viață”, explică ea.


Foto: Blick
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă