Operațiune de căutare în Iași, după ce trei minori au dispărut din două centre de asistență socială

1 lună in urmă 6

Polițiștii ieșeni desfășoară o amplă operațiune de căutare a trei minori care au dispărut din centrele multifuncționale ale Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului din Iași. Un băiat de 12 ani și două fete de 13 și 14 ani au dispărut în ultimele două zile de la două astfel de centre.

Inspectoratul Județean de Poliție a lansat un apel public, cerând ajutorul oamenilor pentru identificarea a trei minori care au dispărut din centrele coordonate de DGASPC Iași. Două fete, ambele de la același centru, sunt primele care nu au mai fost găsite. Acestea au plecat pe 27 februarie și nu s-au întors în centru, iar reprezentanții direcției au depus o sesizare la Secția nr. 4 de Poliție din Iași. 

Georgiana Cătălina Boca, de 13 ani, are 1.75 m înălțime, constituție atletică, ten deschis, ochi albaștri, păr șaten, lung, iar la data plecării aceasta era îmbrăcată cu geacă din imitație de piele de culoare neagră, colanți de aceeași culoare, fiind încalțată cu pantofi sport. 

„Poliţiştii ieşeni caută o minoră care a plecat dintr-un centru multifuncţional al D.G.A.S.P.C. Iaşi şi nu a mai revenit. Persoanele care deţin informaţii care să ajute la găsirea fetei sunt rugate să anunţe cea mai apropiată unitate de poliţie sau să sune la numărul de urgenţă 112. Persoanele care deţin informaţii care pot conduce la găsirea acesteia sunt rugate să apeleze 112 sau să se adreseze celei mai apropiate unităţi de poliţie”, au transmis reprezentanții IPJ Iași. 

Cealaltă fată, Nicoleta Roxana Dodan, are 14 ani, 1.50 m înălțime, constituție atletică, ten deschis, ochi căprui, păr șaten, lung, ușor ondulat. La data plecării aceasta era îmbrăcată cu geacă de culoare roz prevăzută cu glugă,  pantaloni de tip jeans de culoare albastră,  fiind încălțată cu pantofi sport. 

O zi mai târziu, pe 28 februarie, reprezentanții DGASPC de la un alt centru au reclamat dispariția unui minor de 12 ani, Vasile Boișteanu, care nu s-a mai prezentat la centru după ce a fost plecat. Băiatul are 1,40 metri înălțime, 35 de kilograme, păr blond, tuns scurt, ochi albaștri, ten deschis. La momentul plecării era îmbrăcat cu un hanorac de culoare albastră cu glugă, geacă de culoare neagră, blugi de culoare neagră și era încălțat cu pantofi sport albi cu elemente roșii.

Din primele informații oferite de polițiști, fetele se cunoșteau și se bănuiește că au plecat împreună, dar nu există încă vreo legătură cu băiatul dispărut astăzi. Cercetările continuă în toate locurile cunoscute ca fiind frecventate de minori.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă