Operație RARĂ la Sibiu: Un bărbat înjunghiat în inimă, salvat ca prin minune - Cordul a fost cusut chiar în timp ce bătea

4 săptămâni in urmă 19

JOI, 04 NOIEMBRIE 2021, 14:10

SURSĂ: realitatea.net AUTOR: REALITATEA.NET

Un bărbat a fost salvat de medici după ce a fost înjunghiat în piept de iubita lui. Inima i-a fost cusută de un medic din Sibiu. Este o operație rară, pe care chirurgul a învățat să o facă în străinătate, scrie libertateazilei.net.

Mircea Soloși, de 38 de ani, a fost salvat în ultima clipă de medici, după ce a fost înjunghiat în inimă de iubita sa. Pe numele femeii care l-a înjunghiat în urmă cu două zile, marți, 2 noiembrie, a fost deschis dosar penal, fiind cercetată pentru tentativă de omor.

 „Eram în bucătărie la un pahar de vorbă. Îmi aduc aminte cum m-a luat salvarea. Atâta tot”, a declarat bărbatul.

„În momentul în care am pregătit incizia, tensiunea a scăzut, s-a prăbușit și am avut timp să ajungem la cord foarte repede și să punem clasic degetul”, a declarat Dr. Gabriela Cozmanciuc, chirurg cardiovascular la Spitalul Județean Sibiu. 

Inima i-a fost cusută de chirug fără ca aceasta să fie oprită. Funcțiile inimii au fost preluate de un aparat.

 „Este o tehnologire mai aparte, în care ești obișnuit să faci operație cardiac fără să oprești cordul. Efectiv nu ai timp să gândești, totul este reflex și atunci am făcut în două etape”, a explicat Dr. Gabriela Cozmanciuc.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă