ONG-ul german Sea-Watch a salvat 100 de migranţi din Mediterana / Alte 270 de persoane au fost salvate vineri și sâmbătă

2 săptămâni in urmă 22

Sea-Watch a anunţat, duminica aceasta, că a salvat aproape 100 de migranţi din Marea Mediterană, în a cincea misiune a ONG-ului german în trei zile, informează Agerpres, care citează DPA.

O femeie însărcinată s-a numărat printre persoanele ultimului grup salvat, a declarat organizaţia cu sediul la Berlin într-o postare pe Twitter.

Echipajul are acum aproape 450 de persoane salvate din bărcile cu migranţi la bordul navei Sea-Watch 3. Cel mai mic copil de la bord are doar două săptămâni.

Paza de coastă italiană a raportat duminică, după o căutare de două zile, că a localizat o barcă ce transporta migranţi în largul oraşului Crotone din sudul Italiei. 27 de persoane au fost aduse în siguranţă, a precizat paza de coastă într-un comunicat.

Italia este destinaţia multor migranţi care vin cu barca, adesea plecaţi din nordul Africii în călătoria lor către Uniunea Europeană.

Ei speră la o viaţă mai bună acolo, dar bărcile supraaglomerate se confruntă frecvent cu probleme pe mare şi multe accidente au avut loc în Mediterana.

Organizaţia nonguvernamentală germană Sea-Watch a anunţat sâmbătă că a salvat în total 270 de migranţi din zona centrală a Mării Mediteraneene, în cadrul a trei operaţiuni de salvare întreprinse începând de vineri de nava sa „Sea-Watch 3”, informează AFP.

„Sea Watch 3” a oferit asistenţă pentru două ambarcaţiuni gonflabile în timpul nopţii şi în dimineaţa de Crăciun, a anunţat ONG-ul pe contul său de Twitter. Circa 100 şi 80 de persoane se aflau la bordul acestor ambarcaţiuni supraaglomerate, care au fost salvate la aproximativ 38 de mile marine de coasta libiană.

Sursa foto: Twitter / Sea Watch International

Citește și:

ONG-ul Sea Watch a salvat 270 de migranți din centrul Mării Mediterane în cadrul a trei operațiuni de salvare în noaptea și dimineața de Crăciun

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă