„Omul Păianjen” francez și trei „ucenici” ai săi s-au cățărat fără echipament pe un turn din Franța, ca protest la certificatul Covid

1 lună in urmă 29

Francezul Alain Robert, cunoscut drept „Omul Păianjen”, s-a cățărat din nou pe un turn din Paris, marți, și a fost arestat de polițiști pentru „punerea în pericol a vieții altora”, relatează Euronews. El spune că gestul său este unul de protest față de certificatul Covid.

Bărbatul, în vârstă de 60 de ani, a fost arestat după o oră de escaladat. Ca deobicei, Robert s-a urcat pe clădire fără echipament și fără să-și ia măsuri de protecție, însă de această dată a fost acompaniat și de alte trei persoane – trei tineri de 21, 28 și 33 de ani. Cei trei spun că a fost „o onoare” să se alăture „legendei ”Robert în încercarea de a escalada turnul.

A fost a 11-a încercare a lui Alain Robert a se cățăra pe Total Coupole, un turn de 187 de metri înălțime.

Mă cațăr ca formă de protest împotriva certificatului de sănătate, care enervează pe toată lumea. E un atac la libertățile fundamentale. Acest certificat este o rușine”, a spus Robert. El a adăugat că este și un „tribut pentru Jean-Paul Belmondo, care își făcea propriile cascadorii”, Actorul francez a murit, luni, la vârsta de 88 de ani.

Alain Robert a devenit faimos după ce s-a cățărat „cu mâinile goale” pe sute de zgârie-nori și monumente urbane, fără asigurare sau permisiune.

Certificatul Covid, documentul care atestă că persoana care îl deține este vaccinată, testată negativ sau s-a recuperat după boală este obligatoriu pentru a putea avea acces în baruri, restaurante, muzee și alte spații culturale, dar și în mijloacele de transport public pe distanțe lungi.

Editor : Adrian Dumitru

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă