Omul lui Florin Cîțu a câștigat alegerile pentru șefia PNL Timișoara

2 luni in urmă 24

Liberalul Cosmin Tabără, susținut de premierul Florin Cîțu, a câștigat sâmbătă, 31 iulie, alegerile pentru funcția de președinte al organizației PNL Timișoara. Acesta a avut un avans de peste 100 de voturi.

Potrivit reprezentanţilor PNL Timişoara, Cosmin Tabără a obţinut 238 de voturi, în timp ce contracandidatul său, Claudiu Chira a obţinut 119 voturi.

De asemenea, 15 voturi au fost declarate nule.

Reprezentanţii PNL Timişoara continuă numărătoarea voturilor şi pentru celelalte funcţii din Biroul Politic al PNL Timişoara.

Îmbrânceli și țipete

Alegerile la PNL Timișoara au început sâmbătă dimineață, de la ora 10, însă certurile și scandalul nu au lipsit nici de această dată. Zeci de liberali au forțat intrarea în sala de alegeri.

Mulți dintre ei nu apăreau pe convocatorul de alegeri, dar au venit să își susțină candidații. Sunt doua tabere la PNL: cea a lui Raul Ambruș si Claudiu Chira și cea a lui Cosmin Tabără, cel din urma susținut de conducerea interimară a PNL Timiș, scrie publicația locală Tion.ro.

Ambruș a fost scos de pe lista candidaților de Comisia de Arbitraj a PNL Timiș, dar a rămas candidat Claudiu Chira. A dat gardurile la o parte și a intrat în sală, împreună cu mai mulți susținători. A urcat și pe scenă.

Spiritele s-au mai calmat la conferința municipală de alegeri, iar pe scenă a ajuns în cele din urmă și Raul Ambruș, care nu a mai fost lăsat să candideze. El a cerut anularea alegerilor

„Avem un total de 320 de membri care ne-au fost scoși de pe convocator, cu buletin de Timișoara, colegi de-ai noștri, cu cotizația plătită la zi. (…) Să vă fie rușine pentru ceea ce ați făcut, alegerile astea sunt o mascaradă și nu trebuie să aibă loc. Pentru că nu pot fi valide, nu pot fi decise doar de cine vreți voi să voteze. Alegerile nu pot fi statutare (…), vă rog să nu luați parte la această mascaradă. Vă mulțumesc din suflet pentru toată susținerea din ultima lună, le mulțumesc colegilor care au fost amenințați ca să mă trădeze și nu m-a trădat niciun coleg. Vă mulțumesc din suflet și nu participați la această mascaradă”, a spus Raul Ambruș, pe scenă.

În acel moment, în sală s-a strigat „Anulare”, iar Alin Nica l-a invitat pe scenă pe Cosmin Tabără.

„Mi-ar fi plăcut ca această zi să fie una de sărbătoare pentru PNL și spun lucrul ăsta pentru că printre noi se regăsește un domn, Leonte Munteanu, de 91 de ani, decanul de vârstă al acestui partid, un om din ianuarie 1990, care este alături de noi. (…) Printre noi se află membri fondatori ai PNL, datorită cărora noi putem să fim aici și să încercăm să arătăm lumii că PNL este partidul cu cel mai mare bazin electoral în Timișoara, că PNL în Timișoara a reușit lucruri foarte bune, chiar dacă a pierdut această primărie. Scopul nostru este să muncim, astfel încât să recâștigăm și să mulțumim cetățenii acestui oraș. Mi-ar fi plăcut cu toții să nu asistăm la acest show, care ne duce în jos. Iar tot ceea ce ați văzut în 3 iulie și tot ceea ce vedem astăzi vom revedea în 2024, vom revedea nu pentru că vom vrea noi să ne promovăm, ci pentru că adversarii noștri vor avea grijă ca toate aceste imagini să fie motivul lor de campanie”, le-a spus Tabără colegilor.

Citeste si:

 Cine are convingerea că poate câştiga nu clamează victoria de dimineaţă până seara

 "Aţi salvat România de un spion rus"

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă