Omul lui Boc de la Cluj, liberalul Alin Tișe: Demisia lui Orban nu e destul, ci demisia acelora care au girat deciziile luate în BPN

1 lună in urmă 22

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Cluj, liberalul Alin Tişe, cere demisia lui Ludovic Orban din fruntea partidului, precum şi a celor care au girat deciziile Biroului Permanent Naţional al formaţiunii politice. Tișe susține că nu a fost un susținător al liderului PNL, deși Orban l-ar fi dorit în echipa lui însă l-ar fi refuzat. Liderul CJ Cluj mai scrie că vrea în fruntea partidului ”oameni care s-au bătut și au câștigat bătălii electorale la vot direct în fața cetățenilor”, nu ”oameni pe care nu îi votează nici propria lor familie” sau care ”stau la vânătoare de scaune și oscioare”.

Redăm mai jos integral postarea lui Alin Tișe

”Cascadorii râsului politic

Noi va trebui să demisionăm, nu ei!

În ultima perioadă am văzut că se discută mult în PNL despre demisii din funcții, se cer capete și se caută responsabilii ultimelor rezultate la alegeri.

Sunt unul dintre cei care am criticat practicile din partid mai demult, mai întâi în partid, iar apoi în public.

Nu am fost un susținător politic de-al lui Ludovic Orban, deși, ca sa fiu sincer, mi-a propus sa fac parte din echipa lui în mai multe rânduri.

Unii dintre cei care acum îl critică au acceptat oscioarele aruncate doar ca să prindă o funcție în partid.

Eu, de atunci, am vrut o reformare a PNL și am susținut altă echipă.

Ludovic Orban, îmi place să cred, m-a dorit în echipa sa pentru munca și rezultatele activității mele. Dar am refuzat.

Politic, însă, DA, am multe în a-i reproșa.

Dar, stimați colegi reformatori, nu vreau să înlocuiesc pe cineva cu altcineva doar pentru că îi vânează scaunul de mult timp. Sau pentru că are costume mai frumoase și este mai tânăr.

Vreau oameni mai performanți politic în fruntea partidului!

În toate funcțiile.

Oameni care s-au bătut și au câștigat bătălii electorale la vot direct în fața cetățenilor.

Oameni care s-au validat politic și administrativ de-a lungul timpului, nu oportuniști, povestitori obosiți, politicieni de paie, oameni fără caracter.

Oameni care au ceva concret de arătat și de spus.

Nu oameni pe care nu îi votează nici propria lor familie.

Nu oameni care stau la vânătoare de scaune și oscioare.

Nu mă va putea conduce nimeni, niciodată, inferior politic.

Sunt deja de prea mulți ani în politică, am muncit enorm și nu mai accept incompetenți și incapabili să mă conducă.

Cum să reformezi o țară cu un partid nereformat condus de indivizi, unii dintre ei fără valoare politică, combinagii (dar bine orientați în gașca care trebuie sau susținuți de cine trebuie!)?!

Unii se urcă în aceste funcții, considerând ca le-au adus de acasă, de la mama lor, iar apoi doar cu SMURD-ul mai poți să îi dai jos.

Demisia lui Ludovic Orban nu e destul.

Demisia tuturor acelora care au girat prin vot deciziile luate în BPN al PNL se impune.

Dar, tocmai pentru că unii sunt politicieni autentici, nu mă aștept ca cineva să demisioneze sau să-și recunoască vreo responsabilitate.

Dragi colegi, cred că noi, cei mulți din partid care nu am participat la luarea deciziilor în PNL, suntem responsabili că i-am lăsat să ne conducă în acest mod.

Și tot noi va trebui sa demisionăm.

Da, mă gândesc!”

Context

Tișe se alătură astfel grupului de contestatari din interiorul PNL care cer demisia lui Ludovic Orban. Tonul a fost dat duminică de europarlamentarul Rareș Bogdan, urmat de secretarul general al PNL, Robert Sighiartău. Rareș Bogdan s-a plasat printre reformatorii partidului, alături de Emil Boc, Ilie Bolojan, Robert Sighiartău și Gheorghe Falcă. ”În spatele nostru se află zeci de filiale. Vrem reformarea și repoziționarea partidului, luarea deciziilor de către forurile interne, democratizarea totală a partidului, promovarea oamenilor în funcții pe baza meritelor”, a spus Rareș Bogdan.

Secretarul General al PNL, Robert Sighiartău, a declarat, luni, într-o intervenție la Digi24, că președintele PNL, Ludovic Orban ar trebui să-și dea demisia. El l-a acuzat că în ultimul an ar fi condus partidul discreționar și că a cedat ministere importante în negocierile cu USRPLUS pentru a obține pentru sine funcția de președinte al Camerei Deputaților. Secretarul General al PNL mai spune că Orban ar fi dorit să-l retragă din nou pe Florin Cîțu drept propunere pentru funcția de premier.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă