Omul de afaceri Nelu Iordache, trimis în judecată de DNA într-un nou dosar de corupție

2 săptămâni in urmă 10

Nelu Iordache, 54 de ani, şi Genica Bădănoiu, fosta șefă a Agenţiei pentru Protecţia Mediului (APM) Ilfov, au fost trimişi în judecată de DNA într-un dosar în care omul de afaceri este acuzat că i-ar fi cerut directoarei să elibereze o autorizaţie de mediu pentru staţia de transfer deşeuri de la Tunari, iar în schimb el va interveni pentru menținerea acesteia în funcţie, transmit surse judiciare citate HotNews. Informația este confirmată și de Libertatea.

În comunicatul DNA nu se menționează numele omului de afaceri trimis în judecată: se precizează doar că este acționar al unei firme cu activități în gestionarea deșeurilor menajere, fiind condamnat la închisoare cu executare în alt dosar, pentru săvârșirea trafic de influență și dare de mită.

În schimb, este notat numele Genică Bădănoiu, la data faptei director executiv împuternicit la Agenția pentru Protecția Mediului Ilfov, trimisă în judecată în dosar pentru cumpărare de influență. Femeia este cercetată sub control judiciar.

„În calitate de acționar în fapt al unei societăți comerciale cu activitate de gestionare a deșeurilor menajere, la data de 19 decembrie 2019, inculpatul om de afaceri i-ar pretins, în mod direct, directoarei executive a APM Ilfov, inculpata Bădănoiu Genica, să elibereze o autorizație de mediu pentru societatea sa, aferentă stației de transfer gunoaie de la Tunari (județul Ilfov), lăsând-o să creadă că are influență asupra funcționarilor cu funcții de conducere din cadrul Ministerului Mediului și promițându-i acesteia că, în schimbul emiterii autorizației, va interveni astfel încât să fie menținută în funcția de director executiv al APM Ilfov. La data de 24 decembrie 2019, autorizația respectivă a fost emisă”, se scrie în rechizitoriul DNA.

Mită de 30.000 de lei

Pe 9 iulie 2020, „același om de afaceri ar fi promis indirect, prin intermediar, directoarei APM Ilfov – Bădănoiu Genica, suma de 30.000 lei, din care ar fi oferit 15.000 lei, prin intermediul aceleiași persoane, în legătură cu îndeplinirea unui act de serviciu, respectiv, emiterea unei autorizații de mediu pentru societatea sa, aferentă unei stații de transfer deșeuri amplasată în Popești Leordeni (județul Ilfov), bani pe care Bădănoiu Genica i-a refuzat în data de 10 iulie 2020”.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul București.

În iulie 2021, Nelu Iordache a fost ridicat de anchetatori de pe Aeroportul Otopeni, mai exact de la bordul unui avion care urma să decoleze cu destinația Roma, pentru a fi audiat în acest nou dosar.

E în închisoare, după condamnarea într-un alt dosar

Foto: Inquam

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă