Omul de afaceri Ioan Niculae află săptămâna viitoare dacă poate fi eliberat condiționat

3 săptămâni in urmă 16

Eliberarea omului de afaceri Ioan Niculae, 66 de ani, va fi luată în discuție la începutul săptămânii viitoare în comisia de liberări condiționate a penitenciarului Rahova, după doar două luni de la încarcerarea sa, au precizat surse judiciare pentru G4Media. Informația a fost confirmată pentru Libertatea de apropiații miliardarului de la echipa de fotbal pe care o patronează, Astra Giurgiu.

Ioan Niculae a executat deja fracţia de o treime, impusă în cazul deținuților care au vârstă de peste 60 de ani, încă din luna februarie, când a fost condamnat.

Potrivit calculelor, o treime din pedeapsa de 5 ani primită de omul de afaceri înseamnă aproximativ 600 de zile, considerate deja executate în urma contopirii ultimei pedepse cu prima, cea din dosarul „Mită la PSD”.

Dacă cererea omului de afaceri e avizată de comisia închisorii, ultimul cuvânt îl va avea instanța.

Niculae a fost condamnat definitiv la 5 ani de închisoare cu executare, de Curtea de Apel București, pentru cumpărare de influență, instigare la evaziune fiscală și instigare la spălare de bani. El se afla în Italia când a promit verdictul, s-a întors în țară pe 19 februarie și a fost reținut pe aeroport.

La prima sa încarcerare, Niculae a încercat de patru ori să obțină eliberarea mai devreme. Tribunalul Dâmbovița, cel care a admis cererea omului de afaceri, a ținut cont inclusiv de comportamentul său în spatele gratiilor, dar și de cele 5 cărți pe care le-ar fi scris în perioada detenției.

Pe 21 aprilie, Liviu Dragnea, 58 de ani, a primit aviz favorabil din partea comisiei din Penitenciarul Rahova pentru eliberare condiţionată. Instanța va judeca cererea fostului lider PSD pe 27 aprilie.

Foto: Hepta

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă