Omul de afaceri Doru Bertea s-a sinucis. El era anchetat în dosarul achizițiilor de la spitalele COVID din Brașov și Odorheiu Secuiesc

1 săptămână in urmă 63

Omul de afaceri Doru Dumitru Bertea, care era plasat în arest la domiciliu, în municipiul Brașov, s-a spânzurat luni seară, 3 mai, relatează site-ul local Newsbv.ro.

Doru Bertea, medic stomatolog, era anchetat în dosarul achizițiilor de la spitalele COVID din Brașov și Odorheiu Secuiesc, în calitate de administrator al firmei Chantel Sante.

DNA Brașov anchetează atribuirea unor contracte supraevaluate. Potrivit portaluluiG4Media.ro, procurorii DNA susțin că activitățile frauduloase ar fi avut loc în perioada 2019 – 2020, prejudiciul în dauna spitalelor s-ar ridica la suma totală de 1.669.234 lei, iar sumele de bani date/promise de reprezentantul firmei respective ar varia între 5.000 euro și 89.000 euro.

Printre inculpați sunt cei doi manageri ai unităților medicale, Ionescu Ramona Delia (Spitalul de Boli Infecțioase Brașov) și Lukacs Antal (manager al Spitalului Municipal Odorheiu Secuiesc), ambii acuzați de abuz în serviciu.

Mirică Emanoil, ofițer de poliție în cadrul Brigăzii de Operațiuni Speciale Brașov,este cercetat pentru trafic de influență, luare de mită, folosirea informațiior care nu sunt destinate publicității și compromiterea intereselor justiției.

Jurnaliștii de la Newsbv.ro scriu că Emanoil Mirică vindea celor vizați de procurori informații extrase chiar din dosarele anchetatorilor după ce acestea ajungeau pe biroul său.

În dosar este cercetat și Kadas-Iluna Andrei, consilier județean și președinte al comisiei pentru sănătate, protecția copilului și a persoanelor adulte în cadrul Consiliului Județean Brașov, președinte al Consiliului de Administrație al Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Brașov, acuzat de trafic de influență și instigare la abuz în serviciu.

Mai sunt cercetați consilierul local din Săcele, Popa Marius și Eniko Balint referent la Serviciul Achiziții Publice în cadrul spitalului Spitalului Municipal Odorheiu Secuiesc.

Dosarul urmărește presupusa atribuire ilegală, de către persoane din conducerea unor spitale din județele Brașov și Harghita, a unor contracte prin care unitățile respective ar fi achiziționat echipamente și produse medicale supraevaluate, dintre care unele nici nu îndeplineau condițiile de conformitate, iar altele nici nu erau necesare.

Doru-Dumitru Bertea a fost la începutul anilor 2000, șef al Casei Județene de Asigurări de Sănătate Brașov, după care a trecut în funcția de director adjunct al DSP Brașov.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă