OMS: Varianta Delta nu îi vizează în mod specific pe copii

2 luni in urmă 24

Rata de infectare cu varianta Delta este crescută la toate grupele de vârstă, subliniază Organizația Mondială a Sănătății care respinge teoria că noua tulpină, descoperită prima dată în India, ar viza în mod specific copiii, potrivit AFP citat de Agerpres.

„Voi fi foarte clară: nu constatăm că varianta Delta vizează în mod specific copiii”, a afirmat într-o o conferinţă de presă experta americană Maria Van Kerkhove, directoarea echipei tehnice COVID-19.

Potrivit datelor colectate în Marea Britanie când a apărut varianta Alpha şi datelor colectate după răspândirea variantei Delta, există o rată de infectare crescută „la toate grupele de vârstă”, a subliniat Van Kerkhove.

S-a afirmat că „variantele vizează în mod specific copiii, dar, de fapt, nu este cazul. Ceea ce vedem este că variantele au ca ţintă pe cei care sunt amestecaţi social”, a adăugat specialista.

OMS a subliniat că se lucrează pentru o mai bună înţelegere a dinamicii variantei Delta şi pentru a înţelege de ce este atât de contagioasă.

„Constatăm că variantele care circulă contaminează oamenii dacă aceştia nu iau măsurile de precauţie adecvate”, a continuat expertul OMS, care a menţionat distanţarea fizică şi evitarea adunările în spaţii închise, slab ventilate şi supraaglomerate.

„Există o mulţime de măsuri la dispoziţia noastră care ne pot menţine în siguranţă pe noi, pe cei dragi şi pe copiii noştri”, a subliniat ea.

OMS nu intenţionează să redenumească varianta Delta COVID-21 „pentru că boala este aceeaşi”. Un raport al Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din SUA subliniat că varianta Delta este atât de contagioasă încât se comportă ca un virus diferit.

Varianta Delta, mult mai contagioasă decât versiunile anterioare, este în prezent detectată în 132 de ţări, fiind dominantă în Europa.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă