OMS: Valul OMICRON lovește Europa în 6-8 săptămâni. Jumătate din populație va fi infectată - Recomandări urgente

1 săptămână in urmă 16

 Valul OMICRON lovește Europa în 6-8 săptămâni. Jumătate din populație va fi infectată - Recomandări urgente OMS: Valul OMICRON lovește Europa în 6-8 săptămâni. Jumătate din populație va fi infectată - Recomandări urgente

Avertisment de la Organizația Monsdială a Sănătății pentru europeni. Valul infectărilor va lovi masiv continentul în următoarele 6-8 săptămâni.

MARŢI, 11 IANUARIE 2022, 14:35

SURSĂ: realitatea.net AUTOR: REALITATEA.NET

Peste jumătate din populația Europei ar urma să fie infectată cu varianta Omicron a coronavirusului în următoarele șase-opt săptămâni, a avertizat, marți, Hans Kluge, directorul OMS pentru Europa.

„Europa a înregistrat peste șapte milioane de cazuri de COVID în prima săptămână a anului 2022, reprezentând mai mult decât dublarea într-o perioadă de două săptămâni, a declarat, marți, Hans Kluge. 
„În acest ritm, Institutul pentru Valori și Evaluare a Sănătății estimează că peste 50% din populația din regiune va fi infectată cu Omicron în următoarele șase până la opt săptămâni”, a spus Kluge.

Această variantă are mutații „care îi permit să adere mai ușor la celulele umane și poate infecta chiar și persoanele care au fost infectate sau vaccinate anterior”, a adăugat reprezentantul OMS.

„Cele 5 recomandări în cazul stabilizării epidemiei, aceleași, ca o mantra:

- vaccinarea împotriva COVID-19

- creșterea numărului de doze BOOSTER

- purtarea măștilor

 - aerisirea spațiilor inchise

- aplicarea noilor protocoale de tratament clinic pentru COVID-19”, a amintit Hans Kluge în videoconferința de marți.

🎥🔴 Watch LIVE as @hans_kluge and experts from WHO/Europe provide a situation update on #COVID19 in the European Region before answering questions from journalists https://t.co/wVgL9n3Fnk

— WHO/Europe (@WHO_Europe) January 11, 2022

REALITATEASPORTIVA.NET


REALITATEASTAR.NET


TABU.RO


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă