OMS: „Tulpina Delta este un avertisment și o chemare la acțiune. Singurul praf magic este vaccinarea”

2 luni in urmă 20

Reprezentanții Organizației Mondiale a Sănătății au atras atenția, vineri, că varianta Delta a coronavirusului reprezintă un avertisment care ar trebui să ducă la acțiuni rapide, înainte de apariția unor mutații mai periculoase, informează Le Figaro, citat de News.ro.

„Tulpina Delta este un avertisment, care ne spune că virusul evoluează, dar este şi o chemare la acţiune, să facem ceva înainte să apară forme mai periculoase”, a subliniat medicul Mike Ryan, responsabil cu situaţiile de urgenţă la OMS.

„În medie, o persoană cu acest virus va infecta mai multe persoane dacă este purtătoare a variantei Delta, cu excepţia cazului în care le împiedicăm aplicând în continuare măsuri care reduc transmisia”, a explicat Mike Ryan.

Responsabilul cu situaţiile de urgenţă la OMS a atas atenția că împotriva vaiantelor de COVID-19 nu există nici un praf magic, vaccinarea fiind singura soluție de stopare a transmiterii virusului.

„Nu există niciun praf magic, singurul praf magic este vaccinarea, dar problema este că nu este împrăştiat la fel în întreaga lume. Noi acţionăm împotriva noastră”, a averizat Mike Ryan.

În plus, pentru reducerea transmisiei, Mike Ryan a afirmat că trebuie respectate măsuri precum distanţarea fizică, purtarea unei măşti, igiena mâinilor sau să nu petrecem prea mult timp cu prea mulţi oameni în locuri slab ventilate.

Directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a dezvăluit că infecțiile cu COVID-19 aproape s-au dublat în ultimele două săptămâni în lume.

„În medie, în cinci din cele şase regiuni ale OMS, infecţiile cu Covid-19 au crescut cu 80% sau aproape s-au dublat în ultimele patru săptămâni. În Africa, decesele au crescut cu 80% în aceeaşi perioadă”, a declarat Tedros Adhanom Ghebreyesus.

FOTO: EPA

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă