OMS: Sunt șanse mai mari să câștigați la loterie decât să scăpați de infecția COVID-19

2 months ago 44

Directorul executiv al Programului OMS pentru Urgenţe Sanitare, medicul Mike Ryan, a făcut o declarație șocantă: este mai probabil să câştigi la loterie decât să scapi de o infecţie cu Covid-19.

„Dacă nu găsim un vaccin şi nu continuăm să suprimăm acest virus şi presupunem că acest virus se răspândeşte la 60 sau 70% din populaţia din lumii, şansele de a scăpa sunt de 1 la 200. Din această perspectivă, gândiţi-vă la şansele dvs. de a câştiga la loterie”, a declarat Ryan.

În cadrul conferinţei de miercuri, oficialii OMS au tras și un semnal de alarmă cu privire la faptul că, la nivel mondial, se înregistrează „creşteri ale numărului spitalizărilor în unităţile de terapie intensivă”.

Organizația Mondială a Sănătății avertizează cu privire la creșterea numărului de cazuri de infectare din mai multe state europene. Mai exact, peste jumătate din țările de pe continent au raportat o creștere de peste 10 procente a numărului de îmbolnăviri în ultimele 2 săptămâni.

”Eforturile, sacrificiile noastre au meritat. În iunie, numărul cazurilor a fost la un minim istoric. 

Numărul cazurilor din septembrie, însă, ar trebui să reprezinte un semnal de alarmă pentru noi toți. 

Deși aceste cifre indică un proces de testare extins, arată totodată și o rată alarmantă de transmitere în regiune. 

Deși am observat o creștere a numărului de cazuri, în rândul unor grupe de vârstă mai mari, 50-64 și 65-79 de ani, în prima săptămână din septembrie, cea mai mare proporție rămâne în grupa 25-49 de ani. 

Perioada de carantină de 14 zile este o estimare conservatoare a perioadei de infecție care, în ciuda unor incertitudini care rămân încă, cuprinde între 3 și 5 zile înainte și cinci zile după apariția simptomelor”, a declarat directorul Organizației Mondiale a Sănătății pentru Europa.

Read Entire Article
Powered By Seo Tools