OMS şi EMA urmează să inspecteze producţia vaccinurilor Sputnik V în luna mai

3 săptămâni in urmă 29

Experţi tehnici din cadrul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii urmează să înceapă următoarea etapă de examinare a vaccinului rusesc Sputnik V împotriva COVID-19 în colaborare cu Agenţia Europeană pentru Medicamente pe 10 mai, informează Agerpres, care citează Reuters.

„Verificările referitoare la bunele practici de producţie vor avea loc din 10 mai până în prima săptămână din iunie”, au precizat reprezentanţii OMS. În prezent, o echipă comună din partea OMS şi EMA desfăşoară verificări asupra bunelor practici clinice referitoare la vaccinul Sputnik, a adăugat OMS.

Referitor la datele clinice din testele vaccinurilor Sputnik, OMS a precizat că „primim în continuare informaţii de la producător”.

Rusia a solicitat OMS aprobarea pentru utilizarea de urgenţă a vaccinului său produs de Institutul Gamaleya din Moscova. Ministrul adjunct al Sănătăţii din Rusia, Sergei Vershinin, a avut marţi convorbiri la Geneva cu directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, care a scris ulterior pe Twitter: ”OMS apreciază eforturile Rusiei de a îndeplini criteriile pentru aprobarea de urgenţă în cazul vaccinurilor”.

Germania a anunţat că vrea să cumpere 30 de milioane de doze de vaccin Sputnik în această vară, dacă Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) va autoriza serul rusesc.

Până în prezent, OMS a aprobat vaccinurile împotriva COVID-19 produse de Pfizer, AstraZeneca şi Johnson&Johnson – o certificare a siguranţei şi eficacităţii care îndrumă autorităţile de reglementare statale.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă