OMS se opune vaccinării anti-Covid obligatorii, gândită de mai multe state

2 luni in urmă 13

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) nu susține obligativitatea vaccinării împotriva Covid în nici o țară, deși apără importanța imunizării, a declarat vineri o purtătoare de cuvânt a agenției ONU, conform Agerpres, care citează EFE. Declarația vine ca răspuns la faptul că mai multe țări iau în considerare obligativitatea vaccinării arată sursa citată.

”În general, OMS este împotriva oricărui tip de vaccinare”, a declarat Fadela Chaib, purtător de cuvânt al OMS, în cadrul unei conferințe de presă.

Ea a subliniat însă că ”este necesar să explicăm populației generale cum funcționează vaccinurile și cât de importante sunt”, adăugând că acestea sunt doar ”unul dintre instrumentele pe care le avem la dispoziție” pentru a combate pandemia.

Pe tot parcursul acestui an, experții OMS au reiterat că vaccinurile nu sunt suficiente împotriva coronavirusului și că acestea trebuie combinate cu măsurile sanitare care au fost deja larg răspândite anul trecut pentru a limita contagierile. Măsurile variază de la utilizarea măștilor până la spălarea frecventă a mâinilor, aerisirea locuințelor, distanțarea fizică și evitarea locurilor aglomerate.

Mai multe state vor vaccinare obligatorie

Mai multe țări, printre care Germania, Marea Britanie și SUA, au luat în considerare folosirea măsurilor coercitive pentru a crește numărul de persoane vaccinate, însă s-au confruntat cu opoziția unei părți a populației.

Până în prezent, în întreaga lume au fost administrate aproximativ 4,4 miliarde de doze de vaccin.

Procentul de persoane complet vaccinate este de aproximativ 60% în țări precum Spania, Franța, Canada, Marea Britanie sau Germania, iar în SUA este de 50%. În multe țări cu venituri mici, însă, procentul este abia de 1%, mai arată sursa citată.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă