OMS recomandă vaccinul Johnson & Johnson chiar şi în ţările unde circulă variantele mai CONTAGIOASE ale COVID-19

1 lună in urmă 2

Vaccin anti-Covid19Vaccin anti-Covid19

Vaccinul anti-COVID-19 al companiei Johnson & Johnson este recomandat chiar şi în ţările unde se află în circulaţie variante mai contagioase ale coronavirusului, susțin experți ai Organizației Mondiale a Sănătății (OMS).

MIERCURI, 17 MARTIE 2021, 15:36

SURSĂ: Realitatea.NET

AUTOR: Dana Bărăgan

"În ţările în care răspândirea variantelor este ridicată şi în ţările în care dispunem acum de informaţii despre utilizarea acestui vaccin pentru a controla maladia cauzată de aceste variante, vă recomandăm utilizarea sa", a declarat, astăzi, Alejandro Cravioto, preşedintele Grupul Strategic Consultativ de Experţi (SAGE) privind vaccinarea anti-Covid al OMS, citat de Agerpres, într-o conferinţă de presă.

Declarația oficialului vine ca urmare a publicării recomandările SAGE în legătură cu utilizarea vaccinului dezvoltat de gigantul farmaceutic american Johnson & Johnson, pe care agenţia ONU l-a omologat la finalul săptămânii trecute. Membrii SAGE s-au reunit luni, 15 martie, pentru a purta discuții pe marginea acestui subiect.

Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA)a recomandat, pe 11 martie, autorizarea utilizării în Uniunea Europeană a vaccinului Johnson & Johnson împotriva coronavirusului, potrivit dpa. Acesta va fi al patrulea ser introdus în campaniile de imunizare din blocul comunitar, după cele dezvoltate de Pfizer, Moderna și AstraZeneca. 

Vaccinul produs de Johnson & Johnson, denumit Janssen COVID-19, folosește un vector viral și este recomandat persoanelor de peste 18 ani. Principalele avantaje sunt că se administrează în doar o singură doză și că poate fi păstrat la temperatura frigiderului (2°C - 8°C) până la trei luni.

Potrivit testelor clinice, serul are o eficacitate de 85,9% împotriva formelor severe ale bolii și de 66,1% împotriva formelor moderate. Majoritatea efectelor secundare observate au fost durere la locul injecţiei, cefalee, oboseală şi dureri musculare. 

Vaccinul produs de Johnson & Johnson a fost deja aprobat în SUA și Canada. 

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă