OMS recomandă ca acele două doze ale vaccinului anti-COVID-19 să fie administrate între 21 și 28 de zile

1 lună in urmă 1


Organizaţia Mondială a Sănătăţii a anunțat, marți, că acele două doze ale vaccinului pentru Covid-19 al Pfizer/BioNTech trebuie administrate la un interval de 21-28 de zile, în condiţiile în care multe ţări au dificultăţi să vaccineze populaţia, transmite Reuters, citată de News.ro.


Grupul Experților de Consultanță Strategică pentru Imunizare (SAGE) recomandă administrarea a două doze de vaccin într-un interval de 21 până la 28 de zile și admite că doar în situații speciale intervalul de timp ar putea fi mărit.


„Am discutat şi am ajuns la următoarea recomandare: două doze din acest vaccin (Pfizer) în decurs de 21-28 de zile”, a declarat Alejandro Cravioto, preşedintele SAGE.


„SAGE recomandă ca ţările unde există circumstanţe excepţionale de constrângeri ale aprovizionării cu vaccinuri (Pfizer) să amâne administrarea celei de-a douza doze cu câteva săptămâni, pentru a maximiza numărul de persoane care beneficiază de prima doză”, a adăugat Alejandro Cravioto.


La rândul său, directorul general al SAGE, Joachim Hombach, a spus că mărirea intervalului de timp dintre cele două doze de vaccin Pfizer este  acceptabilă pentru ţările care nu pot aplica recomandarea principală.


„JCI, autoritatea care face recomandări de acest tip din Marea Britanie, a acordat o flexibilitate de până la 12 săptămâni, ţinând cont de circumstanţele specifice cu care se confruntă ţara”, a spus Joachim Hombach.


Peste 85 de milioane de oameni au fost infectaţi cu noul coronavirus la nivel global, iar circa 1,85 de milioane au murit, potrivit datelor oficiale analizate de Reuters.


FOTO: Vlad Chirea (Libertatea)


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă