OMS nu recomandă ca persoanele care au avut COVID-19 să fie mai întâi testate pentru anticorpi și apoi vaccinate  

4 săptămâni in urmă 3

Katherine O’Brien, directorul Departamentului pentru vaccinuri din cadrul Organizației Mondiale a Sănătății, a declarat luni, la o dezbatere organizată de Comisia pentru mediu, sănătate publică și siguranță alimentară (ENVI) din Parlamentul European, că OMS nu recomandă testarea pentru nivelul de anticorpi în cazul persoanelor care au trecut prin boală înainte ca acestea să fie vaccinate anti-COVID-19.

„Am crea un nou obstacol în calea vaccinării persoanelor. Chiar dacă a avut COVID-19, în săptămânile sau lunile dinaintea unei posibile vaccinări, nu înseamnnă că toată lumea va avea, în mod automat, o imunitate de durată”, a spus Katherine O’Brien.

O’Brien a răspuns unei întrebări venite din partea europarlamentarului Peter Liese, grupul PPE, care a ridicat problema nivelului de protecție în cazul unei persoane care a avut COVID-19 față de o alta care nu a contractat boala.

Reprezentanta OMS a insistat că vaccinarea trebuie să se desfășoare cât mai repede posibil.

„În continuare suntem convinși că testarea înaintea vaccinării ar reprezenta, pur și simplu, un alt obstacol în calea vaccinării oamenilor”, a insistat Katherine O’Brien.

Membrii Comisiei pentru mediu, sănătate publică și siguranță alimentară (ENVI) din Parlamentul European au programată, luni, o discuție despre mutațiile coronavirusului și cât de eficiente sunt vaccinurile existente împotriva acestora, fiind invitați să răspundă întrebărilor lor reprezentanți ai Agenției Europene a Medicamentului, Organizația Mondială a Sănătății și ai Centrului European de Prevenire și Control al Bolilor.

Sursa foto: Captură video

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă