OMS: Datele actuale nu arată că sunt necesare rapeluri ale vaccinurilor pentru Covid-19

1 lună in urmă 20

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a afirmat miercuri că datele actuale nu arată că sunt necesare rapeluri ale vaccinurilor pentru Covid-19, adăugând că persoanele vulnerabile la nivel mondial trebuie să fie vaccinate complet înainte ca ţările să desfăşoare un rapel, transmite Reuters, citată de News.ro.

Comentariile OMS au avut loc chiar înainte ca guvernul american să anunţe că intenţionează să înceapă să pună la dispoziţia americanilor rapeluri, pe scară largă, începând din 20 septembrie, având în vedere că numărul infecţiilor provocate de varianta Delta este în creştere.

”Considerăm în mod clar că datele de astăzi nu indică necesitatea rapelurilor”, a declarat directoarea ştiinţifică a OMS, Soumya Swaminathan, într-o conferinţă de presă.

Ea a adăugat că sunt necesare mai multe cercetări în acest sens.

De asemenea, consilierul senior al OMS Bruce Aylward a spus, referindu-se la rapelurile administrate în ţările bogate, că ”există suficiente vaccinuri în lume, dar că nu merg la locul potrivit în ordinea potrivită”.

Acesta a arătat că trebuie oferite câte două doze oamenilor din ţările vulnerabile, înainte să fie administrate rapeluri celor vaccinaţi complet.

sursa foto: Facebook/ ROVaccinare

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă