OMS avertizează asupra riscului unui ”tsunami de cazuri” în contextul răspândirii simultane a variantelor Delta și Omicron

2 săptămâni in urmă 19

Miercuri, 29 Decembrie 2021, ora 18:12

0 citiri

OMS avertizează asupra riscului unui ”tsunami de cazuri” în contextul răspândirii simultane a variantelor Delta și Omicron

Directorul OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a avertizat miercuri, 29 decembrie, că circulaţia simultană a variantelor Delta şi Omicron ale noului coronavirus produc un ”tsunami de cazuri”. Pentru a stopa faza acută a pandemiei, toate țările trebuie să ajungă la o rată de vaccinare de 70% până la jumătatea anului 2022, a subliniat acesta.

”Delta şi Omicrom sunt în prezent nişte ameninţări gemene care împing cazurile spre numere record, ajungându-se la creşteri ale numărului de pacienţi care necesită spitalizare şi numărului de decese”, a declarat şeful OMS. ”Sunt foarte îngrijorat că varianta Omicron, care este foarte transmisibilă şi se răspândeşte în acelaşi timp cu Delta, va conduce la un tsunami de cazuri”, a mai spus el.

Directorul OMS a repetat apelul pentru distribuirea echitabilă a vaccinurilor astfel încât acestea să ajungă şi în ţările sărace, avertizând că accentul pus pe vaccinarea cu doze booster din ţările bogate poate lăsa naţiunile sărace fără vaccinuri.

Conform lui Tedros Adhanom Ghebreyesus, OMS susţine necesitatea ca fiecare ţară să ajungă la un nivel de acoperire vaccinală de 70% până la jumătatea anului 2022, ceea ce ar contribui la stoparea fazei acute a pandemiei.

Ajunul Anului Nou va marca împlinirea a doi ani de când China a alertat OMS cu privire la 27 de cazuri de ”pneumonie virală” de origine necunoscută în oraşul Wuhan.

Peste 281 de milioane de persoane din întreaga lume s-au infectat de atunci, iar peste cinci milioane au murit, conform unui bilanţ Reuters.

Citeste si:

 persoanele vaccinate sau care au trecut prin boală nu sunt ferite de Omicron. Cum putem pune capăt pandemiei

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a transmis luni, 20 decembrie, că persoanele care s-au vaccinat împotriva Covid-19 sau cele care au trecut prin boală se pot infecta cu noua...

 Numărul de cazuri de Omicron se dublează în cel mult 3 zile în zonele cu transmitere comunitară

Varianta Omicron a coronavirusului a fost raportată în 89 de ţări, iar numărul cazurilor se dublează în 1,5-3 zile în zonele cu transmitere comunitară, a anunţat sâmbătă Organizaţia...

DigiSport.ro

ObservatorNews.ro

DigiSport.ro

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă