OMS, anun╚Ť despre administrarea dozei 3. De ce Tedros cere oprirea boosterului

1 săptămână in urmă 21

Organiza╚Ťia Mondial─â a S─ân─ât─â╚Ťii vine cu detalii despre administrarea dozei suplimentare. Tedros cere oprirea boosterului ├«n anumite cazuri. De ce directorul OMS vrea oprirea vaccin─ârilor? Iat─â mai multe detalii de la autorit─â╚Ťi!

OMS, despre doza 3: Tedros cere oprirea vaccin─ârilor

Administrarea celei de-a treia doze de vaccin este considerat─â ÔÇśimoral─âÔÇÖ ├«n unele ╚Ť─ârii ├«n contextul ├«n care vaccin─ârile stagneaz─â ├«n Africa, declar─â directorul general al Organiza╚Ťiei Mondiale a S─ân─ât─â╚Ťii, citat de CNN.

Intensificarea vaccin─ârilor cu serul ├«mpotriva COVID-19 cu doza booster este ÔÇ×imoral─â, incorect─â ┼či nedreapt─â ┼či trebuie s─â se opreasc─âÔÇŁ, a declarat ├«n cursul zilei de mar╚Ťi Tedros Adhanom Ghebreyesus.

ÔÇ×A ├«ncepe inocularea celei de-a treia doze este ├«ntr-adev─âr cel mai r─âu lucru pe care ├«l putem face ├«n calitate de comunitate global─â. Este nedrept ┼či, de asemenea, incorect pentru c─â nu vom opri pandemia ignor├ónd un ├«ntreg continent (Africa), iar acest continent nu are nicio capacitate de produc┼úie prin alte mijloaceÔÇŁ, a ad─âugat el.

OMS a recomandat doza suplimentar─â de vaccin dup─â schema normal─â pentru persoanele imunodeprimate, dar se opune utiliz─ârii la scar─â larg─â a dozelor de rapel p├ón─â c├ónd num─ârul de persoane din dreptul celor vaccinate cu cel pu╚Ťin prima doz─â nu va fi mai mare.

ÔÇ×Recomand─âri oficiale cu privire la utilizarea dozelor de rapelÔÇŁ

America de Sud, America de Nord, Europa, Asia ╚Öi Oceania au administrat p├ón─â ├«n acest moment o singur─â doz─â de vaccin la peste 50% din popula╚Ťiile lor, timp ├«n care ├«n Africa s-a reu╚Öit vaccinarea doar a 7% din cet─â╚Ťeni, a mai subliniat oficialul.

Agen╚Ťia European─â a Medicamentului a cerut statelor Uniunii Europene s─â emit─â ÔÇ×recomand─âri oficiale cu privire la utilizarea dozelor de rapelÔÇŁ. EMA a afirmat c─â ├«n cazul oamenilor cu sistem imunitar normal dozele de rapel cu serul BioNTech/Pfizer ÔÇ×pot fi luate ├«n considerare la cel pu┼úin 6 luni dup─â a doua doz─â la persoanele cu v├órsta de peste 18 aniÔÇŁ.

Preciz─âri privind doza a treia de vaccin

ÔÇô condi╚Ťii de administrare ÔÇô

Doza suplimentară se administrează doar în baza recomandării medicului curant, specialist sau medicului de familie care monitorizează permanent starea de sănătate a pacientului.

Pentru vaccinul Comirnaty (Pfizer BioNTech):
schema de vaccinare primar─â care include 3 doze, presupune administrarea dozei 2 la interval de 21 de zile de la doza 1, iar doza 3 la interval de minim 28 de zile de la doza 2.

Pentru vaccinul Spikevax (Moderna):
schema de vaccinare primar─â care include 3 doze, presupune administrarea dozei 2 la interval de 28 de zile de la doza 1, iar doza 3 la interval de minim 28 de zile de la doza 2.

The post OMS, anun╚Ť despre administrarea dozei 3. De ce Tedros cere oprirea boosterului appeared first on IMPACT.

Cite┼čte Articolul ├Äntreg pe Surs─â