OMS a omologat vaccinul anti-COVID dezvoltat de Johnson & Johnson

1 lună in urmă 2

”Fiecare nouă unealtă sigură şi eficientă contra COVID-19 este încă un pas pentru controlul pandemiei”, a comentat directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, după ce insituția a omologat vineri vaccinul contra COVID-19 al gigantului farmaceutic american Johnson & Johnson, scrie AFP, citată de G4media.

OMS a omologat deja vaccinul de la Pfizer-BioNTech, precum şi pe cel de la AstraZeneca-Oxford, fabricat în India şi în Coreea de Sud.

Vaccinul dezvoltat de Johnson & Johnson a fost aprobat joi în UE de către Agenția Europeană a Medicamentului (EMA). Acesta este cel de-al patrulea ser care va fi distribuit și folosit în țările europene, după cele de la Pfizer/BioNTech, Moderna și AstraZeneca.

Vaccinul are o eficiență de 66% în prevenirea COVID, rezultat obținut în urma unui studiu clinic global derulat pe trei continente și testat pe diferite variante ale virusului și este 85% eficient în prevenirea cazurilor severe de COVID și a spitalizării.

Spre deosebire de vaccinurile de la Pfizer/ BioNtech, Moderna și AstraZeneca care au fost deja autorizate, serul produs de Johnson & Johnson, în parteneriat cu Janssen Pharmaceuticals, este administrat într-o singură doză și nu se congelează.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă